Thelonious Monk Konser Albümü İçin Yeni Yayın Tarihi

Amerikalı caz piyanisti ve bestecisi Thelonious Monk’un yayını ertelenen konser kaydı için yeni yayın tarihi açıklandı.

Thelonious Monk’un 27 Ekim 1968’de Palo Alto Lisesi’nde verdiği konserin albümü “Palo Alto” ismiyle 18 Eylül’de dinleyiciyle buluşacak.

Fiziksel baskılarının Impulse! Records tarafından yayımlanacağı albümün, dijital yayınını ise Legacy Recordings üstleniyor.

Konserin, 16 yaşındaki Danny Scher’in, Thelonious Monk ve dörtlüsünü, bölgedeki ırksal birlik için çalışmaya destek olmaları için Palo Alto, Kaliforniya’daki lisesinde bir yardım konseri vermeye davet etmesi gibi bir de ilgi çekici ortaya çıkış öyküsü var.

47 dakikalık performansta piyano başındaki Monk’a turne grubu, tenor saksafoncu Charlie Rouse, basçı Larry Gales ve davulcu Ben Riley eşlik ederken, ekip sahnede ‘Ruby My Dear’, ‘Well You Needn’t’ ve ‘Epistrophy’ gibi şarkıları seslendiriyor.

Albümün ertelendiği ortaya çıkmadan önce, “Epistrophy” isimli şarkı paylaşılmış ancak sonrasında yayından kaldırılmıştı. Esasen 31 Temmuz’da yayımlanması planlanan albümün, müzik firmasının kontrolü dışındaki koşullar nedeniyle bazı mağazalara gönderildiği ve satıldığı bildirilmişti.

Eşsiz doğaçlama tarzı ve standart caz repertuarına kattığı birçok şarkıyla müzik sahnesinde saygın bir yeri olan Monk, Duke Ellington’dan sonra en çok kaydedilen ikinci caz bestecisidir.

tr_TRTurkish