2022 Yılın Gezi Fotoğrafçısı Slovenya’dan Matjaz Krivic Oldu

Her yıl düzenlenen Yılın Seyahat Fotoğrafçısı yarışmasının sonuçları açıklandı ve kazanan dünyada kalan son kuzey beyaz gergedanlarından birini fotoğraflayan Matjaz Krivic oldu. .Alınan 20.000 başvuru arasından seçilen Matjaz Krivic fotoğrafları hayatta kalmaya ve tükenmek üzere olan türlerini canlandırmaya çalışan bu hayvanların dokunaklı hikayesini aktarıyor. 25 yıldan fazla deneyime sahip bir belgesel fotoğrafçısı olan Krivic dünyayı dolaşıyor ve insanların, yerlerin çeşitli hikayelerini belgeliyor.

Genel kazanan: 2022 Yılın seyahat fotoğrafçısı: Matjaz Krivic, Slovenya
1
“Najin 33, dünyada kalan son iki kuzey beyaz gergedanından biri, arkadaşı ve bakıcısı Zachary Mutai’yle birlikte Ol Pejeta Conservancy’de, sıcak bir öğleden sonra güneşinin altında dinlenirken. Kuzey beyaz gergedanının nesli neredeyse tükendi. Son iki erkek birkaç yıl önce öldü. İki dişi hala bizimle, ancak bebek doğuramayacak kadar zayıflar. Bir İtalyan laboratuvarında, yumurtaları artık ölmüş olan erkeklerden alınan spermlerle yapay olarak dölleniyor ve başka bir alt türden vekil gergedanların kuzey beyazını yok olmaktan kurtarmak umuduyla eksi 196 santigrat derecede tutuluyor.”

Yeşil gezegen kategorisi, Mavi gezegen, Özel paylaşım: Scott Portelli, Australya
2
“Antarktika: Adelie pengueni civcivleri, yakındaki buzdağlarına oyulmuş karmaşık bir tünel sistemine sığınır. Yırtıcı hayvanlardan kaçınmak için bu geçitleri kullanarak güvenlik için bir araya gelirler. Leopar fokları çevredeki sularda devriye gezerken, skualar savunmasız civcivleri yukarıdan inceliyor.”

Kazanan, Çöllerden Yağmur Ormanlarına Portföyünde En İyi Tek Görüntü : John Seager, İngiltere
3
“Salar de Arizaro, Puna de Argentina, Arjantin: ‘El Cono Arita’, Salar de Arizaro’nun geniş bir çölünde kaybolmuş gibi görünen, erozyonun mükemmel bir koni oluşturduğu muhteşem bir jeolojik oluşum. Bir insansız hava aracı kullanarak bu güzel, bulutsuz akşamda Arita’nın muhteşem gölgesini yakalamayı başardım.”

Monokrom sanatı, ikincilik: Dana Allen, ABD
4
“Barents Denizi’nde, Kuzey Kutup Dairesi’nin yukarısında bir yerde, Svalbard, Kuzey Norveç: Bir kutup ayısı, kameramın hareketini inceliyor.”

Yeşil gezegen, Mavi Gezegen, Özel ödül: Xianghe Liu, Çin
5
“Shaoyang City, Hunan Bölgesi, Çin: Bir dağ bülbülünün yabani böğürtlenleri topladığı harika an.”

Su, Övgü: Weizhong Deng, Singapur
6
“Isa şehri, Kagoshima, Japonya: Bu gün, sıcaklıklar donma noktasının altına düştü. Şafaktan önce vardığımda tüm Sogi-No-Taki Şelalesi’nin kalın bir sisle kaplı olduğunu görmek beni başlangıçta hayal kırıklığına uğrattı. Şansımı denemeye karar verdim ve bekledim. Neyse ki güneş doğduğunda şelaleleri güzel bir şekilde aydınlattı ve sisin bir kısmını temizledi.”

Su, Kazanan: Alexej Sachov, Almanya
7
“Marsa Alam, Mısır: Su altında Mobius döngüsü. Çoğu dalga fotoğrafı bir kıyıdan su üstünde çekilir. Bu görüntü fırtına sırasında tüplü dalış sırasında çekildi. Görüntü, denizin derinliğini değil yüzeyini gösterdiği için sıradan su altı fotoğrafçılığına uymuyor. Bu, insanların yüzeyin altındaki dünyayı merak etmesi gibi, doğal ortamlarının ötesindeki dünyayı da merak eden su altı canlılarının normalde gördüğü manzara.”

Yeşil gezegen, mavi gezegen, Özel ödül: Yaron Schmid, ABD
8
“Samburu, Kenya: Nesli tükenmekte olan bir grup Grevy zebrası.”

Kazanan: Yeşil gezegen, mavi gezegen portfolyo kategorisi en iyi tek görüntü: Panos Laskarakis, Yunanistan
9
“Okavango Deltası, Botswana: Büyük bir erkek aslan, önceki gün öldürülen bir bufalonun kalıntılarının arasından bakıyor.”

Yeşil gezegen, Mavi gezegen, Özel ödül: Jason Edwards, Avustralya
10
“Tres Chimbadas Oxbow Gölü, Tambopata Ulusal Koruma Alanı, Peru: Uzun gövdesini bir oxbow gölünün üzerindeki dala örten siyah tenli bir Papağan Yılanı. Yaban hayatı bu geçiş bölgelerini avlanmak ve dinlenmek için kullandığından, nehirlerin ve göllerin üzerinde asılı duran ağaçları aramak için her zaman zaman ayırırım.”

Kültür, Şiddetle tavsiye edilen: Athanasios Maloukos, Yunanistan
11
“Canosa di Puglia, İtalya: La Desolata, İtalya’nın Canosa di Puglia köyünde Kutsal Hafta boyunca Hıristiyan dünyasının en dokunaklı alaylarından biridir.”

Monokrom, İkincilik: Dana Allen, ABD
12
“Makgadikgadi Tavaları, Botswana: Yalnız bir bayağı zebra kuru Makgadikgadi tuzlalarından geçiyor.”

Genel galip: 2022 yılı seyahat fotoğrafı: Matjaz Krivic, Slovenya
13
“El Paso, La Palma, İspanya: 30 Kasım’da yeni ağız açıldığında lavlar dağdan aşağıya yeni yollar bularak El Paso semtindeki evleri yok etti. La Palma Adası’ndaki Cumbre Vieja yanardağının patlaması adanın en uzun süreli yanardağ patlamasıdır. Devasa lav nehirleri ve sürekli düşen muazzam miktarda volkanik kül, bu İspanyol tatil cennetini dönüştürdü. 7000 kişi tahliye edildi; 1700’den fazla bina yanardağ tarafından yıkıldı. Şiddetli depremler ve sürekli sarsıntılar yerel halkı travmatize ediyordu.”

Yeşil gezegen, mavi gezegen, Özel Ödül: Yaron Schmid, ABD
14
“Stratford, Connecticut, ABD: Karda kar baykuşu fotoğraflamak benim için rüya gibi bir çekimdi ve birden fazla başarısız denemeden sonra sonunda bir tanesini yakalamayı başardım. Onu güvenli bir mesafeden birkaç saat izledikten sonra nihayet kar fırtınasına doğru uçtu ve bana en sevdiğim kareyi verdi.”

Çöllerden yağmur ormanlarına, Kazanan: Jaroslav Hora, Çek Cumhuriyeti
15
“Sesriem, Namib çölü, Namibya: Namib çölünün kıvrımları. Fotoğraf serisi Namibya’da, Namib çölünde bir helikopter kullanılarak oluşturuldu. Uçuş sırasında güneşin, ışığın ve gölgenin yarattığı sıra dışı şekilleri ve kum tepelerini yakalamaya çalıştım.”

Monokrom sanatı, Özel ödül: Artur Stankiewicz, Polonya
16
“Kuzey Serengeti/Tanzanya: Kuzey Serengeti’deki Mara nehrinin dramatik antilop geçişi. Çok sayıda hayvan geçerken devasa toz bulutları kaldırdı.”

Monokrom sanatı, İkincilik: Dana Allen, ABD
17
“Hwange Ulusal Parkı, Zimbabve: Sürünün arasında bir Afrika fili.”

Kazanan, Monokrom sanatı, Roie Galitz, İsrail
18
“Dickson Fjorden, Svalbard, Norveç: Kutup Tilkileri, Kuzey Kutbu’nda hayatta kalan son canlılardandır. Kutup ayılarının veya morsların vücut kütlesine sahip değiller, bu yüzden hayvanlar alemindeki en yalıtıcı kürke güvenmeleri gerekiyor. Bu meraklı tilki kameramla ilgilendi. Onun gözlerindeki yansımasında, aslında beni ve liderliğini yaptığım keşif gezisinin kar motosikletlerini görebilirsiniz.”

Genel kazanan: 2022 yılın seyahat fotoğrafçısı: Matjaz Krivic, Slovenya
19
“Tacande, La Palma, İspanya: Lav akışına karşı koyan tek bir ağacın olduğu harap olmuş bir dağ yamacının görüntüleri. La Palma Adası’ndaki Cumbre Vieja yanardağının patlaması, adanın en uzun süredir devam eden yanardağ patlamasıdır. Devasa lav nehirleri ve sürekli düşen muazzam miktarda volkanik kül, bu İspanyol tatil cennetini dönüştürdü. 7000 kişi tahliye edildi; 1700’den fazla bina yanardağ tarafından yıkıldı. Şiddetli depremler ve sürekli sarsıntılar yerel halkı travmatize ediyordu.”

Kazanan, Monokrom sanatı, Roie Galitz, İsrail
20
“Kennedybukta, Svalbard, Norveç: Kutup ayısı diyarında her şey harika denilemez. Açlıktan ölmek üzere olan bu anne kutup ayısı ve iki yavrusu, buzlar eskisinden çok daha erken eridiği için uzun süredir hiçbir şey yememişlerdi. Aşırı açlık nedeniyle annenin sütü çoktan kurumuş ve bu fotoğraf çekildikten iki gün sonra iki yavrunun da öldüğü haberini aldık. Bu görüntü, iklim değişikliğinin etkisinin bir kanıtıdır.”

Akıllı çwkim: Akıllı telefon kategorisi, Şiddetle tavsiye edilen: Dimitar Karanikolov, Bulgaristan/İngiltere
21
“Vik, İzlanda: Temmuz 2021’de İzlanda’ya seyahat ettim. İzlanda benim için gezegendeki en uhrevi görünen yer olduğu için yanıma özel bir aksesuar aldım; bir astronot kostümü ve kask. Vik plajı doğrudan ‘Yıldızlararası’dan bir sahne gibi görünüyordu ve bir arkadaşıma kostümü giymesini söyledim. Etraftaki tüm turistler gülümseyip onun fotoğraflarını çekerken yürümeye başladık. Bu noktada profesyonel kameralarla birçok çekim yaptım ama bu iPhone fotoğrafı benim favorim.”

Çöller ve yağmur ormanları, İkincilik: Marek Biegalski, Polonya
22
“İzlanda: Buzul nehirleri yalnızca gökyüzünden baktığınızda görünür hale gelir. Örgülü nehir sistemleri olarak adlandırılırlar, çünkü genellikle karmaşık bir desen karmaşasına benzerler, neredeyse anlaşılmaz bir moda ve renklerle iç içe geçerler.

Kültürler, Özel ödül: Michael Runkel, Almanya
23
“Güney Venezuela’daki Yanomani halkına ait isimsiz bir shabono köyü: Genç Yanomami çocukları geleneksel bir toplu konut sistemi olan shabono’larının ortasında bir daire oluşturur. Yanomaniler, Venezüella ile Brezilya arasındaki sınır boyunca Amazon yağmur ormanlarında yaklaşık 250-300 köyde yaşayan yerli halktır.”

Kültüeler, Özel ödül: Katy Gomez Catalina, İspanya
24
“Güneydoğu Kamerun: Ormandan küçücük, zarif bir figür beliriyor ve yok olan bir dünyada hafif bir renk vurgusu yapıyor. Binlerce yıldır Baka pigmeleri, güneydoğu Kamerun’daki muhteşem ormanlarla uyum içinde yaşadılar, ancak bir nesil içinde, onları zorlayan ormansızlaştırma ve endüstriyel çıkarlar, yerleşikleştirme ve korunan alanların korunması politikaları nedeniyle benzersiz yaşam tarzlarının çoğu sonsuza dek yok olacak. geleneksel yaşamlarını terk etmek.”

Kültürler, Şiddetle tavsiye edilen: Athanasios Maloukos, Yunanistan
25
“Canosa di Puglia, İtalya: Hüzün Alayı geleneğin ve folklorun çok ötesine geçiyor. Bir anne ve çocuğu arasında var olan eşsiz duyguyu kutlayan inanç ve dini bağlılığı ifade ediyor. Alay birkaç saat sürüyor ve kederli ilahi küçük kasabanın sokaklarında yankılanır.”

Monokorom sanatı, Özel ödül: Quim Fàbregas Elias, İspanya
26
“Pongo-Songo, Kamerun Cumhuriyeti: Kamerun’daki şempanzeler, çalı eti için kaçak avlanma, ormansızlaşma ve bebek kaçakçılığı nedeniyle sürekli tehdit altındadır. Pongo-Songo adası, kurtarılan yaralı ve öksüz şempanzelerin doğal ortamlarında özgürce ve güvenli bir şekilde dolaşabildikleri, Fransa, Papaye tarafından yönetilen, Sanaga nehri üzerinde bir sığınaktır.”

Genel kazanan: 2022 yılın seyahat fotoğrafçısı: Matjaz Krivic, Slovenya
27
“El Paso, La Palma, İspanya: Terk edilmiş bir at, yanardağın eteklerinde bulunan, tahliye edilmiş bir köyde yiyecek arıyor. La Palma Adası’ndaki Cumbre Vieja yanardağının patlaması adanın en uzun süredir devam eden yanardağ patlaması. Devasa lav nehirleri ve sürekli düşen muazzam miktarda volkanik kül, bu İspanyol tatil cennetini dönüştürdü. 7000 kişi tahliye edildi; 1700’den fazla bina yanardağ tarafından yıkıldı. Şiddetli depremler ve sürekli sarsıntılar yerel halkı travmatize ediyordu.”

Genel kazanan: 2022 yılın seyahat fotoğrafçısı: Matjaz Krivic, Slovenya
28
“Cumbre Vieja volkanı, Tacande, La Palma, İspanya: Kül kaplı bir orman ve birkaç aktif volkan deliği bulunan Cumbre Vieja volkanının havadan görünümü. 28 Kasım’da yanardağın doğu tarafında yeni bir delik açıldı ve denize doğru akarak birçok yeni evi yok etti. Lav Atlantik’e iki yerden ulaştı ve kayalıklardan okyanusa akarak adayı yaklaşık 48 hektar daha büyüttü.”

Su: İkincilik: Jochen Bongaerts, Belçika
30
“Brekkuskógur, İzlanda: Genellikle İzlanda’nın en mavi şelalesi olarak adlandırılan Bruarfoss’un havadan görünümü, buzul suyunun nehirden akışını gösteriyor.”

Yeşil gezegen, mavi gezegen, İkincilik: Kazuaki Koseki, Japonya
32
Yamagata, Japonya: Devrilen ağaçlar, ateşböcekleri gibi canlılar için fidanlık haline gelir ve ormanın zenginliği, tekrarlanan yenilenme yoluyla dolaşır. Bu görüntü, kameranın içinde 10 çoklu pozla çekildi.”

Yeşil gazegen, mavi gezegen, İkincilik: Laura Storm, İngiltere
33
“Bonaire, Leeward Antilleri, Karayip Denizi: Bu parlak, sarı yıldız mercanının arasında bir nane kayabalığı var. Milyonlarca bireysel hayvan polipinden oluşan bir taç üzerindeki minik bir mücevher olan, tercih ettiği mercan başının tepesini süsleyerek gün boyu oturuyor.”

Yaratıcı yolculuk, Kazanan: Lorenz Berna, İtalya
37
“Bangkok, Tayland: Bu fotoğrafı Budist felsefesindeki reenkarnasyon teorisini, son aydınlanma yolunda arınmış geçmiş yaşamları temsil eden keşişlerin gölgelerini aktarma niyetiyle çektim. Süreksizlik ve hareket hissi vermek için yavaş bir pozlama süresi kullandım.”

Yeşil gazegen, mavi gezegen: Kazanan. Alexej Sachov, Almanya
45
“Marsa Alam, Mısır: Bu seride, ister hayvanlar ister ürkütücü yaratıklar olsun, sualtı dünyasının ‘yeni sakinleri’ ile tanışacaksınız. Dalın ve keyfini çıkarın! Bir tavşanı yakalamak zordur, özellikle de su altındaysa. Bu modern tavşan artık o kadar gelişmiş ki bizim kara tavşanlarımızın aksine herhangi bir yiyeceğe ihtiyacı yok. En iyi özelliği de çok zor eskimesi ve çok uzun süre formda kalması, bu nedenle ‘güzelliğine’ hayran olmak için çok zamanınız var. İnsan, nesli tükenmekte olan türleri daha gelişmiş bir türle değiştiriyor. Plastikten yapılmış türler artık su altı dünyasını yönetiyor.

Monokrom sanatı, İkincilik: Dana Allen, ABD
47
“Kunene Kum Denizi, Kuzey Namibya: Afrika antilopları geniş Kunene kum denizini geçiyor.”

İkincilik, 14 yaş altı yılın seyahat fotoğrafçısı ödülü: Rohan Shah (Yaş 14) – Kenya
48
“Maasai Mara, Kenya: Öküzlerden biri ağaca zekice gömülmüş yuvasını korurken diğeri yiyecek aramak için uçup gitmeye hazırlanıyor.”

İnsan izi, İkincilik: Johnny Haglund, Norveç
49
“Murmansk, Rusya: Murmansk, Kutup Dairesi’nin kuzeyindeki dünyanın en büyük şehridir. Soğuk hava ağaçlarda don oluşturduğundan, şehrin hemen varoşlarında dumanın üzerinde bir baca yükseliyor.”

Yaratıcı yolculuk, İkincilik: Dana Allen, ABD
50
”Makgadikgadi Tuzlaları, Botsvana: Botsvana’daki Makgadikgadi tuzlalarında su basmış bir flamingo dansı.”

Çöller ve yağmur ormanları, Özel ödül: Scott Portelli, Avustralya
51
“Vatnajokull Ulusal Parkı, Skaftafell İzlanda: İzlanda’nın Vatnajokull Ulusal Parkı’ndaki nehirler ve buzul akıntıları, su yollarında karmaşık desenler oluşturarak iç içe geçiyor. Bu, dünyada sadece birkaç yerde meydana gelen bir fenomen. Buzul nehirleri boyunca uzanan ve değişen mevsimlerle birlikte büyüyen ve kaybolan fraktal desenler. Çeşitli manzaraları ve benzersiz desenleri gerçekten takdir etmenin tek yolu, küçük bir uçakta 900 metre yukarıdan fotoğraflamaktı.”

Kültürler, özel ödül: Nicolas Castermans, Fransa
53
“Sierra Nevada de Santa Marta, Kolombiya: Sierra Nevada de Santa Marta dünyanın en yüksek kıyı dağ sırasıdır. Kuzey Kolombiya’da, Karayip Denizi kıyılarında yer alır ve hala Tayronas’ın doğrudan torunları olan dört yerli topluluk yaşıyor. Bunlar: Kogiler, Wiwalar, Arhuacolar ve Kankuamolar. Bölge halkı, özellikle de çoğunlukla sıradağların alçak arazilerinde, el değmemiş bir orman ortamında yaşayan Kogiler hakkında bir belgesel proje geliştirmek için oradaydım. Bu sabah sahneleri, kısa bir an için bana uygarlığın başlangıcının ne olduğuna dair bir fikir verdi. Bu yüce atmosferlerde beyaz giyinen bu Kogiler, bende doğayla gerçek bir uyum ve onların insanlarının ve yaşam tarzlarının cennet gibi bir görüntüsü olduğu izlenimini bıraktı.”

Kültürler, özel ödül: Johnny Haglund, Norveç
55
“Karni Mata Tapınağı, Rajasthan, Hindistan: Karni Mata Tapınağı’nda siyah fareye tapınılır. Tapınakta yaklaşık 25 000 fare var. Charankaste’den bir kişi öldüğünde fare olarak yeniden doğacağına inanılır. Sıçanlar aslında önceki yaşamlarında insandı; bu nedenle insanlar onlara sevgiyle davranır. Ayrıca sıçan tükürüğünün iyileştirici etkisi olduğuna inanılmaktadır. Böylece insanlar yiyeceklerini onlarla paylaşır.”

Kültürler, ikincilik: Alain Schroeder, Belçika
62
“Tayland, Surin: Çok fazla sert darbe alan bu genç dövüşçü korkuyor ve devam etmek istemiyor. Kavgayı bitiren hakem sayımı yaparken köşede bekliyor. Isan’da (Tayland) çocuklar Muay Thai eğitim kamplarına (ülkenin ulusal sporu olan geleneksel dövüş sanatı) 5 yaşında kaydolurlar ve 6-7 yaşlarında rekabet edebilirler. Bahis şiddetli ve çocuklar üzerindeki baskı aşikar. Çok azı şampiyon olacak, ancak sınırlı seçeneklere sahip yoksul çocuklar için Muay Thai, ailelerine yardım etme kültürel beklentisini karşılamanın bir yolu ve daha iyi bir yaşam şansı.”

Kültürler, kazanan: Magdaléna Straková, Çekya
63
“Oostduinkerke, Belçika: Nadir Flaman geleneğini canlı tutan dünyada yalnızca bir avuç gerçek atlı balıkçı kaldı. Büyük ve sakin Belçika yük atları kullanırlar ve gelgitte birlikte karides ararlar. Günümüzde, balık tutmak için her yola çıktıklarında büyük kalabalıkları çeken önemli bir turistik cazibe merkezi haline geldiler.”

Kültürler, kazanan: Magdaléna Straková, Çekya
64
“Oostduinkerke, Belçika: Dünyada bu nadir Flaman geleneğini canlı tutan yalnızca birkaç atlı balıkçı kaldı. Büyük ve sakin Belçika yük atları kullanırlar ve gelgitte birlikte karides ararlar. Günümüzde, balık tutmak için her yola çıktıklarında büyük kalabalıkları çeken önemli bir turistik cazibe merkezi haline geldiler.”

Monokrom sanatı, Özel ödül: Donell Gumiran, Filipinler
65
“Kalash Vadisi, Chitral, Pakistan: Kalasha, Pakistan halkları arasında benzersiz kabul edilen bir Dardic yerli halkıdır. Zengin işlemeli kıyafetleri, Kalash topluluğu için en açık kimlik sembolü olarak hizmet ediyor.”

Kazanan, Monokrom sanatı, Roie Galitz, İsrail
69
“Van Mijenfjorden, Svalbard, Norveç: Beyaz düğün. Kutup ayıları genellikle üç yılda bir çiftleştikleri için nadiren kur yaparlar. Bu balayı sırasında, bir kar fırtınası ve bir elektrik kesintisi insanlar için işleri çok zorlaştırdı ama kutup ayısı çifti umursamıyor gibiydi.”

İkincilik, 14 Yaş altı yılın genç seyahat fotoğrafçısı yarışması: Zhiyu Zheng (Yaş 14) – Çin
70
“Dayang Dağı, Suzhou, Jiangsu eyaleti, Çin: Dayang Dağı’nın eteğindeki Metapress japonica. Metapress japonica bu sezon özellikle popülerdir. Olgun olanları seçip özenle soyduk. Arkadaşım onları dikkatlice üflerken, fotoğrafı ben çektim.”

Akıllı çekim: Cep telefonu kategorisi, İkincilik: Yu Chunshui, Çin
71
“One day in November 2021, when the weather was fine after rain, my wife (shown reflected in the car’s mirror) and I were driving east when we saw a garbage truck overloaded with waste beverage bottles driving ahead of us.”

Akıllı çekim: cep telefonu fotoğrafı, Kazanan: Marina Spironetti, İtalya
72
“Avignon, Fransa: Gölge bir otoportre.”

İnsan izi, Kazanan: Angiolo Manetti, İtalya
74
“San Quirico d’Orcia, Toskana, İtalya: Serviler ve ekili tarlalardan oluşan tipik bir Toskana manzarası. Dünya ile ortasındaki insan figürü arasındaki karşıtlık beni çok etkiledi.”

Çöllerden yağmur ormanlarına, İkincilik: Marek Biegalski, Polonya
76
“İzlanda: Buzul nehirleri, yalnızca gökyüzünde yüksekte olduğunuzda görünür hale gelir. Örgülü nehir sistemleri olarak adlandırılırlar, çünkü genellikle karmaşık bir desen karmaşasına benzerler, neredeyse anlaşılmaz bir moda ve renklerle iç içe geçerler.”

Çöllerden yağmur ormanlarına, İkincilik: Marek Biegalski, Polonya
77

Yeşil gezegen, mavi gezegen. İkincilik: Laura Storm, İngiltere
79
“Bonaire, Leeward Antilleri, Karayip Denizi: Bir resifte karmaşık ayrıntıları hayata geçirmenin yeni yollarını bulmak, yapmayı sevdiğim bir şey. Bu, Genetik olarak özdeş poliplerden oluşan bir koloniyi gösteren Beyin mercanının bir Süper Makro görünümüdür. Artık kullanılmayan bir tüp solucan deliği, yaklaşık 2 cm uzunluğundaki bir Sekreter Blenny için güvenli bir barınak sağlar. Mercan başının tamamı birkaç yüz yaşında olabilir.”

Kazanan, 14 yaş altı yılın genç seyahat fotoğrafçısı kazananı: Kaia Tham (Yaş14), Avustralya
82
“Lizbon, Portekiz: Şehir yağmurla oluşmuş su birikintisinin kenarında salınıyor. Yoldan geçenler su birikintisinin etrafında dolanıyor, suyun içine plastik bir torba sürükleniyor. Ama dünyevi olanda güzellik vardır; görülmesi gereken başka bir dünya.”

İkincilik, 15-18 yaş arası seyahat fotoğrafçısı: Cal Cole, İngiltere (yaş 18)
83
“Whitefield, Greater Manchester, BK: Aralık ayında, puslu bir şafak sabahında bir benzin istasyonu.”

Kazanan, 15-18 yaş arası genç seyahat fotoğrafçısı kategorisi: Isabella Smith, ABD (yaş 18)
84
“Atina, Yunanistan: Evzones askerlerinden biri Meçhul Asker Mezarı önünde mesaisine başlar. Bu özel görüntü için, tüm Evzonların sahip olduğu anonimliği ve tekdüzeliği yakalamak istedim.”

Yaratıcı seyahat, Övgü: Robert Lie, Endonezya
85
“Malacca, Malezya: Encore, Malacca, Malezya’da ünlü bir yapı. Uluslararası ve yerel etkinlikler için bir sanat performansı ve kültür merkezi.”

Yaratıcı seyahat, şiddetle tavsiye edilen: Veronika K Ko, Bulgaristan
86
“Luberon, Aix-en-Provence, Fransa: Dünyadaki en sevdiğim yerlerden biri, eşsiz güzelliği ve İzlenimciliğin beşiği olması nedeniyle Fransa’nın Provence şehridir. Gözlerim bu büyüleyici renklere – Vincent van Gogh’un renklerine, izlenimciliğin renklerine, Provence’ın renklerine – takılırken mistral rüzgarın olgun arpaları nasıl salladığını ve lavanta kokusunu nasıl yaydığını izlemeyi seviyorum.”

Kültürler, ikincilik: Alain Schroeder, Belçika
87
“Tayland, Surin: Dövüşçüler, Surin’deki bir müsabakadan önce eşleştirilmek üzere toplanmışlar. Isan’da (Tayland) çocuklar 5 yaşında Muay Thai eğitim kamplarına (ülkenin ulusal sporu olan geleneksel dövüş sanatı) kaydoluyor ve 6-7 yaşlarında rekabet edebiliyorlar. Bahisler yüksek ve çocuklar üzerindeki baskısı aşikar. Çok azı şampiyon olacak, ancak sınırlı seçeneklere sahip fakir çocuklar için Muay Thai, ailelerine yardım etme kültürel beklentisini karşılamanın bir yolu ve daha iyi bir yaşam şansı.”

Yılın genç seyahat fotoğrafçısı kategorisi kazananı: Cal Cole, İngiltere (yaş 18)
88
“Manchester, İngiltere: Sisle örtülü Manchester’ın en yeni gökdeleninin bir görüntüsü. Görüntü, Bladerunner filminin görüntülerinden ilham aldı ve şehrin hızla büyüyen kentsel manzarasını temsil ediyor.”

daha fazlası için: Travel Photographer Of The YearInstagram,  boredpanda

tr_TRTurkish