Yeni Lityum-Sulfur pil 5 gün boyunca bir cep telefonuna enerji sağlayabilir

Karbon emisyonlarını azaltma düşüncesi giderek yaygınlaşırken, yeni pil tasarımı teknolojisi birçok farklı girişimle hızla ilerliyor.

Avustralya’daki Monash Üniversitesi’nden araştırmacılar, bugüne kadar “en verimli lityum-sulfur (Li-S) pili” olduğunu iddia ettikleri ürünü geliştirdiler.

Bu yeni pil, şarj edilmeye gerek kalmadan telefon pilinin ömrünü beş güne kadar uzatabilir ve elektrikli bir aracın (EV) yeniden şarj etmeden 621 mil (1000 km) menzile sahip olmasını sağlayabilir. Bu yeni Li-S piller sadece mevcut lityum iyon pillerden daha ucuz olmakla kalmıyor aynı zamanda daha da çevre dostu olarak fark yaratıyor.

Associate Professor Matthew Hill, Dr Mahdokht Shaibani and Professor Mainak Majumder with the lithium-sulfur battery design.
Profesör Matthew Hill, Dr. Mahdokht Shaibani ve Profesör Mainak Majumder lityum-sulfur pil tasarımını tutarken.

Projede doçent olan Matthew Hill, performansı, düşük üretim maliyeti ve azaltılmış çevresel etkinin bu yeni pili çekici bir ürün haline getirdiğini söylüyor.

Yeni piller için ekip, standart lityum iyon piller yaparken kullandıkları malzemeleri kullandı. Çalışma, pillerin kapasiteyi veya performansı düşürmeden daha yüksek voltaj yüklerini idare etmesini sağladı.

Bu yeni tasarım, Li-S pilindeki parçacıklar arasında daha güçlü bağlantılar oluşturdu. Ve bu sayede mevcut pillerin verimliliğinin dört katını alma fırsatını doğurmuş oldu.

intelligentliving.co

What's your reaction?