Naci Oğuz’dan Kişinin İç Dünyasına Uzanan Bir Keşif Yolculuğu: “Kirpi İkilemi”

İstanbul”da yaşayan gitarist ve besteci Naci Oğuz’un yeni albümü “Kirpi İkilemi” dinleyiciyle buluştu.

Müzisyenin iki buçuk senedir üzerinde çalıştığı ilk enstrümantal albümü olan “Kirpi ikilemi”, sosyal etkileşimlerin ardındaki tezatlarla dolu katmanlardan ve sonucunda oluşan yabancılaşma algısından bahsediyor. Kişinin iç dünyasını keşfetme yolculuğunda su yüzüne çıkan hisler enstrümanların yardımıyla ele alınıyor. Bu duygusal maceranın doğurduğu meselelerin üzerine gidilirken elektrik gitar başta olmak üzere insan sesinden asma davula renkli bir enstrüman seçkisi kullanılıyor.

Küçük yaşlarından itibaren müziğe olan ilgisi sonucu ve 12 yaşında metal müzikle tanışması ile beraber gitar çalmaya başlayan Naci Oğuz, 17 yaşında Berklee College Of Music’de katıldığı yaz kampının etkisiyle caz, çeşitli etnik müzikler ve fusion ile yakınlaştı.

Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Aynı dönemde Erkan Oğur, Bilal Karaman ve Erman Dirikcan gibi isimlerle de gitar, perdesiz gitar, doğaçlama ve kompozisyon çalıştı. Sanatçı, 2019 yılında Niko Doğu ve Muaz Ceyhan ile beraber kurduğu ‘Develer’ adlı müzik grubunda aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Derinlerde açığa çıkarılmayı bekleyen hisleri ile dış dünyayı algılayışındaki ortak noktaları keşfederek, bunları müziğinin başlıca ilham kaynağı olarak kullanmak Naci Oğuz’un yaratım sürecini oluşturuyor. Farklı müzik türlerinden ve kültürel dokulardan edindiği izlenimleri çoğunlukla karanlık bir ses deseni altında işleyerek tanıdık formları progresif bir şekilde zorluyor. Gitarı ve perdesiz gitarı dramatik birer anlatıcı olarak görüyor ve enstrümanın ötesinde saklı bu oyuncuları öne çıkaran şarkılar yazıyor.

tr_TRTurkish