Avustralya’nin simgelerinden biri haline gelen kangurular hakkında, uluslararası şöhretlerine rağmen hem yurtlarında hem de dünya gelelinde yaygın olarak yanlış bilgiler vardır.

İşte kanguru hakkında daha az bilinen birkaç gerçek

Çoğu Kanguru Solaktır

Çeteler kurarlar

A mob of eastern gray kangaroos standing in grass looking at the camera
 John Carnemolla / Getty Images

Kangurular, çeteler, askerler veya sürüler olarak bilinen gruplar halinde seyahat eder ve beslenirler. Bir kanguru çetesi, genellikle çeteler arasında üyeliğin değişmesine izin veren gevşek bağlara sahip birkaç kişi ya da birkaç düzine kişiyi içerebilir. Erkekler çiftleşme mevsiminde tekme atarak, boks yaparak ve hatta ısırarak dişiler için kavga edebilirler, ancak genel eğilim gruba en büyük erkeğin egemen olmasıdır. Erkek kangurular dolar, boomers veya jack olarak bilinirken, dişiler do, flyers veya jills olarak adlandırılır.

Kangurular Dünya’daki En Büyük Keselilerdir

dominant male red kangaroo looking at the camera
 Jami Tarris / Getty Images

Birçok Farklı Şekil ve Boyuttadırlar

A Matschie's tree kangaroo rests on a tree in New Guinea.
Tier – Naturfotografie J – C Sohns / Getty Images 

Bazı kangurular 7 metreden fazla zıplayabilir.

Kuyruklarını beşinci ayak olarak kullanabilirler.

Yavrular kese boşalana kadar uykuda kalabilir.

Kanguruların gebelik süresi yaklaşık beş haftadır ve bundan sonra genellikle joey olarak bilinen tek bir bebek doğururlar. Bir üzümden daha büyük olmayan yeni doğan yavrusunun ön ayaklarını kullanarak annesinin kürkünden kesesine doğru sürünerek önündeki birkaç ay boyunca yaşayacağı keseye gitmesi gerekir. Bir dişi kanguru, henüz kesesinin içinde yavru varken başka bir tanesine tekrar hamile kalabilir; bu durumda, genç joey, kese boşalana kadar uykuda kalır.

Bazen Düşmanlarını Boğarlar

Bazıları yavrularını yırtıcılara kurban eder.

Yavru keseden düşerse annenin bırakıp kaçma eğilimde olduğu örneklere rastlanmış. Diğer makropodların da benzer eğilimleri vardır: Gri kanguru bazen tilkiler tarafından kovalandıklarında joeylerini dışarı atarlar.

A swamp wallaby in Bendigo, Australia.
Ross Jardine / EyeEm / Getty Images

İnekler gibi otlar ama onlardan çok daha metan gazı salgılarlar.

A western gray kangaroo chews on grass.
Lea Scaddan / Getty Images

threehugger.com