Hintli Bir Girişimci Hava Kirliliğini Mürekkebe Dönüştürdü

Hava kirliliği, özellikle Asya’daki birçok mega kentte giderek artıyor. Bu durum, her yıl 3,7 milyon erken ölüme neden oluyor ve kentleşmeyle doğru orantılı olarak da bu sayı yükseliyor. Bununla birlikte, hava kirliliğini zararlı dumandan daha başka bir şeye dönüştürme imkânı da var.

Hintli girişimci Graviky Labs, hava kirliliğini mürekkebe dönüştürdü. Kendinize neden bunu daha önce düşünmedik diye sorabilirsiniz çünkü bunun basit ve oyunu büyük ölçüde değiştiren bir girişim olduğunu söylemek mümkün.

Karbon salınımına katkısı olan fabrikaların ürettiği araçların egzoz borularına bir tertibat bağlanıyor, açığa çıkan karbon toplanıyor ve laboratuvarda mürekkep haline getiriliyor.

Resmi adı AIR-INK olan ürün, yazıcılar, markerler ve sprey boyaları için kullanılabiliyor. Ayrıca insanların hava kirliliğini sokaklardan duvarlara taşımasını sağlıyor. Bir önceki yıl boyunca, ürünler şehirdeki duvar resimlerini çizerek hava kirliliği konusunda bilinçlenmeye yönelik bir girişimde bulunan Hong Konglu grafik sanatçılarına teslim edildi.

Bir marker, genellikle 45 dakikalık bir sürüş sırasında standart dizel motorlu bir otomobil tarafından üretilen hava kirliliğini içeriyor.

 

tr_TRTurkish