Cosmic Wings, Dorock ve Orada Bir Beyoğlu Var

Gökyüzünün hâkimiyeti kasvetli renklere bıraktığı, ısıran rüzgârlarla birlikte baharın iyiden iyiye kışa geçiş yaptığı, mevsim normallerini kabullendiğimiz günlerden biri. Bir Perşembe akşamı iş makineleri ve hayli engebeli parkuruyla birlikte kış efektini de düşündüğümüzde Beyoğlu için hayallerde yaşatılan fotoğraflardan uzak bir akşam olduğu söylenebilir. Son yılların kılıktan kılığa girme yorgunu ve her türlü yaşamsal erozyondan payını almış güzide semt Beyoğlu. Yine de mühim olan bizim içimizdeki iklim diyerek adımlıyoruz İstiklal Caddesi arazisini. İstikamet, İmam Adnan sokak.

Akşama ev sahipliği yapacak mekân, Beyoğlu’nda on yılı aşkındır sert müziğin kalesi olmayı istikrarla sürdüren Dorock Bar. Akşamı özel kılan olay da Cosmic Wings’in konuk olması. Dorock temsil ettiği müzik tarzının da genlerinde olduğu gibi çevrede olup bitene kuvvetle direnç gösterirken semtin geleceğiyle ilgili olumlu hissetmemizi sağlayan mekânlardan biri. Son dönem kaptan köşkünü Asafated Tanju’nun devralmasıyla da etkinlik çeşitliliğini köklerine sahip çıkarak zenginleştiriyor. Bunun  örneklerinden biri akşamki Cosmic Wings konseri olacak.

Cosmic Wings yerli rock sahnesinin nadide parçalarından biri. Vokalde Lale Kardeş ve elektrik gitarda Tarkan Mertoğlu’nun bir taraftan da The Ringo Jets’e soluk aldırdığı düşünüldüğünde üzerine titrenecek işlere imza attıklarını söylemek zor olmayacaktır. Lale Kardeş’in The Ringo Jets vurmalılarındaki yeteneğinden haberdar olanların onu bir de mikrofon başında sahnenin en önünde  görmelerini öneririm.

İlk şarkı Volcano’nun başlamasıyla birlikte sahne önüne doğru adımlar hızlanıyor. Hınca hınç olmasa da hafta içi standartlarında hatırı sayılır bir kitle var içeride. Grubu bilerek gelenleri soran Lale’ye oldukça fazla kişinin elini kaldırarak verdikleri olumlu yanıt grup adına sevindirici. Henüz üçüncü performansları olduğu da dikkate alınırsa bu durum motive edici bir unsur.

Davulda Barış Çelenk ve bas gitarda Baki Turanlı ile birlikte ortaya çıkardıkları sahne işçiliği yerli yerinde ve takip edilesi seviyede. Yol haritası yetmişli yıllar rock tavrına dayalı beste yapıları ve oturaklı sound, son on – on beş yılın stoner rock  atmosferiyle leziz bir birliktelik çıkarıyor ortaya.

“Forever My Queen” ve “Sign Of The Wolf” gibi iki Pentagram (US) parçasının yanı sıra Budgie’nin “Breadfan”ı albüm parçalarının yanına hayli yakışmış doğrusu. Tabii burada Tarkan Mertoğlu’nun gitarıyla oluşturduğu bütünlüğü de vurgulamalı.

İyi bir performans izlemenin yanında albümde de favorilerim olan “Meteor Run”, “Light of the Ancient” ve “Sailor”ı canlı kanlı dinlemek de cabası oluyor.

Konser sonrası üzerine konuşulan konuların başında Lale Kardeş’in vokaldeki başarısı geliyor. Belki çok iddialı gelebilir fakat Lale yerli sahnenin en başarılı kadın vokali olarak her fırsatta izlenmesi gereken bir isim. Performans süresince doyamadığımızı söylemek yerinde olacaktır. Aynı doğrultuda Cosmic Wings’in de takipte kalınması gereken son dönem grupları listesinin başlarına yazılmasında büyük fayda var.

Konu yine dönüp dolaşıp Beyoğlu’na geliyor. İstiklal caddesinin aylardır iflahını kesen bitmek bilmeyen bu şantiye yaşantısının elbet sonlanacağını ve daha şimdiden sağlam ve kaliteli canlı müzik mekânlarının üzerine yenilerinin eklenerek kıpırdanması gelecek için ümit verici.

Beyoğlu’nun bir semtten ötesi olduğu düşünüldüğünde yüz yılı aşkındır taşıdığı kültür-sanat ruhunun zaman zaman dönemsel çöküşler yaşadığı ve elbet bu yıkıntının içinden de başını kaldıracağı düşünülmeli çünkü Beyoğlu bunun için gerekli özü genlerinde barındıran dinamiklere fazlasıyla sahip.

Müzik orada devam ediyor, biz buradayken Beyoğlu bitmez diyen mekânlar orada ayakta duruyor, geriye destek vermek gibi bir eylem kalıyor ki belki de bütün mesele burada.

tr_TRTurkish