The Wave veya Shimao, Çin’in Tianjin kentinde yeni bir sanat müzesi. Bu yeni kültürel alan Binhai Matsu Kültür Parkı ve Binhai Uçak Tema Parkı’nı da içeren popüler ticaret bölgesindeki sanat ve eğlence olanaklarından sadece biri. Lacime Architects, The Wave’i denizin kıyı ile buluştuğu alanı sembolize etmek için tasarladı. Müze, açık yeşil alanlar, küçük plaj alanları ve erişilebilir bir sahil şeridiyle ideal bir alandan yararlanıyor. Tasarımcılar da yapıyı alanın imkanlarını kullanarak inşa etti. Görünüşte bütün halde duran dış cephe için yaklaşık 13.000 alüminyum pul tasarlandı ve bina bunlarla kaplandı.

The Wave, sanat müzesinin geleneksel iç galerilerine ek olarak, açık hava tiyatrosuyla açık hava programlarına ev sahipliği yapacak diğer alanlarla birlikte tasarlandı. Bu alanları sert hava koşullarından korumak için yarı kubbeli bina yapısı sütunlardan arındırıldı ve aynı zamanda dış mekan için bir çatı görevi gören açık bir iç alan yarattı.

This Art Museum in China is Clad With Thousands of Aluminum Scales
This Art Museum in China is Clad With Thousands of Aluminum Scales
This Art Museum in China is Clad With Thousands of Aluminum Scales
This Art Museum in China is Clad With Thousands of Aluminum Scales
This Art Museum in China is Clad With Thousands of Aluminum Scales
This Art Museum in China is Clad With Thousands of Aluminum Scales
This Art Museum in China is Clad With Thousands of Aluminum Scales

Lacime Architects: Website | Facebook | Instagram
CAAI: Instagram
designboom