Abin Tasarım Stüdyosu tarafından tasarlanan “Galeri Evi” 380 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve asimetrik cepheyi oluşturmak için çoklu duvar tekniklerini birleştiriyor. Kolkata merkezli ekip, yerel bir sanatçı tarafından oluşturulan seramik blokları ve yakındaki bir alandan elde edilen dikdörtgen, zikzaklı ve kıvrımlı tuğlaların bir karışımını değiştirerek Bengal’in pişmiş topraktan tapınaklarını taklit eden alacalı, dokulu bir yapı ortaya çıkardı.

Açık zemin girişinin karşısında yer alan büyük bir merdiven sokağa taşıyor ve binanın önünden geçen yıllık şenlik kortejlerini izlemek isteyenler için bir oturma alanı sunuyor. Girişi geniş bir salon, birinci katı bir salon, kiler ve üst katlarıda yoga ve diğer dersler için kullanılan çok amaçlı bir alanlar dolduruyor. Topluluk üyeleri günün aktivitelerinden sonra eve gittiklerinde, odalar personel için yatakhanelere dönüştürülüyor.

designboom.com