The Murder Capital’dan Derin Bir İç Gözlem Hikâyesi: Yeni Albüm “Gigi’s Recovery” Yayında

İrlandalı post-punk grubu The Murder Capital’ın yeni albümü “Gigi’s Recovery” Human Season aracılığıyla dinleyiciyle buluştu.

Son yıllar post-punk sahnesinin yükselen grubu, albüm yayını öncesi “Return My Head”, “Ethel”, “Only Good Things” ve “A Thousand Lives” single’larını paylaşarak albümün ipuçlarını vermişti.

Şarkıcı James McGovern albümün kayıt süreciyle ilgili olarak “Tüm albüm adım adım gelişiyordu” diyor ve yazma sürecinin COVID kısıtlamalarının ilk kez hafifletildiği Mayıs 2020’de başlayıp, grubun yeni enstrüman ve pedallarla deneyler yaptığını “O zamanlar, tonlar ve dokular için bu arayışa yoğun bir şekilde odaklanmıştık” diye açıklayarak devam ediyor. “Soundumuzu ya da en azından, ilk albümümüzün bir kısmından daha fazla büyüme alanı olan bir sound’u ve o sırada onu çevreleyen zamanın ruhunu bulmamız gerekiyordu.”

Bir noktada grup, Wexford yakınlarındaki bir yerde sekiz aylık birlikte yaşama ve yazma sürecinden, bitmiş bir albüm olduğunu düşündükleri şeyle çıkıyor, ta ki onlara “kulağa ne kadar iç karartıcı geldiği” söylenene kadar. Bunun üzerine grup, süreci bitirmek için altı aylığına Londra’ya taşınarak yeniden çalışıyor.

McGovern, “Bu süre zarfında albüme çok fazla hayat girdi,” diyor ve ekliyor, “Anlatı tesadüfen kendini göstermeye başladı ve onunla ne kadar ileri gidebileceğimizi görerek ilerledik. Nihai sonuç, güçlü bir yere geri dönme hakkında bir albümdü.”

Albüm, içinde yer almak istediğiniz hayatla ilgili sorular soruyor ama aynı zamanda içinde bulunduğunuz hayattan sorumlu olduğunuz gerçeğini de ortaya koyuyor” diyen McGovern albümle ilgili şu detaylara da değiniyor, “Daha az arzulu ve nahif. Bu albüm bana kesinlikle bu soruları sordu. Bu albüm daha çok kendi içinde temellendirilmiştir. ‘Gigi’s Recovery’, zorunluluktan çıkarılan derin bir iç gözlem hikâyesi ve bir teslimiyet noktasında doruğa ulaşıyor.”

Gigi’s Recovery” ile çok daha büyük bir ev inşa ettik ve şimdi herkesi içeri davet edip bir parti vermek istiyoruz.”

tr_TRTurkish