Peter Gabriel’den Beklenen Dönüş: Yeni Şarkı “Panopticom” Yayında

Peter Gabriel, “Panopticom” isimli yeni şarkısıyla geri döndü.

21 yıl sonra orijinal materyallerden oluşan ilk yeni albümü i/o’nun çıkış single’ı olarak dinleyiciyle buluşan “Panopticom”, Brian Eno (synth), David Rhodes (gitar), Tony Levin (bas) ve Manu Katché’nin (davul) katkılarını içeriyor.

Gabriel yaptığı açıklamada, şarkının sonsuzca genişletilebilir erişilebilir bir veri dünyasının yaratılmasını başlatmak için üzerinde çalıştığı bir fikre dayandığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Dünyanın kendisini daha iyi görmesini ve gerçekte neler olup bittiğini daha iyi anlamasını sağlamak için bunu hayata geçirebilecek, benzer düşüncelere sahip bir grup insanı birbirine bağlamaya başlıyoruz.”

Yeni albüm “i/o” için bir yayın tarihi açıklanmasa da Gabriel şimdiden albüm tanıtım turunu duyurdu. “i/o Tour”, Mayıs ve Haziran ayları arasında Birleşik Krallık ve Avrupa’daki 22 gösteriden oluşuyor.

Geçen yıl Gabriel, “Unconditional II (Race and Religion)” şarkısında Arcade Fire ile iş birliği yaptı, Brian Eno’nun küratörlüğünü yaptığı bir Earth Day yardım albümüne katkıda bulundu ve bir Leonard Cohen saygı albümü için “Here It Is” şarkısını seslendirdi.

Consequence.net

tr_TRTurkish