Alpay Şalt konuğu Cengiz Demirci’yle müzik tarihine damgasını vurmuş davul markası Ludwig üzerine renkli bir söyleşi yapacak

Alpay Şalt konuğu Cengiz Demirci ile müzik tarihine damgasını vurmuş davul markası Ludwig üzerine renkli bir söyleşi yapacak. Ücretsiz etkinlik Bakırköy Cangöz Performans Sahnesi’nde 30 Ekim Pazar saat 16:00’da. Sınırlı sayıda katılımcı kabul edileceğinden izlemek isteyenlerin [email protected] adresine e-posta atarak kayıt yaptırması gerekiyor. Katılanlara Cangöz Müzik Aletleri mağazalarında satılan seçili ürünlerde geçerli olacak %10  indirim kuponu hediye edilecek. 

Davulun Sihirli Markası: LUDWIG

Ludwig davullarının sihiri, onu müzik dünyasında bu kadar özel kılan nedir? Beatles, Cream, Led Zeppelin, Queen, Van Halen, Scorpions, Motörhead  gibi dünyayı sallamış ve yuvarlamış grupların ya da Buddy Rich, Joe Morello gibi efsanevi davulcuların Ludwig kullanmış olması mı? Popüler müzik tarihinde stüdyo kayıtlarında en fazla kullanılan trampetin Ludwig markasını taşıması mı?  Davulculuğun kaderini değiştiren ve bugün kullandığımıza en yakın bas davul pedalını icat eden firma olması mı? Ludwig ‘in sihirini merak ediyorsanız 30 Ekim Pazar günü Alpay Şalt ve Cengiz Demirci’nin videolarla, görsellerle desteklenmiş sunumlu ve eğlenceli sohbetine bekleriz.

Alpay Şalt

ilk Türkçe sözlü hard rock albümünü çıkaran WHISKY grubuyla profesyonel müzik hayatına başladı. 1992’de ülkemizin ilk davul mağazasını açtı. 2007-2013 yılları arasında dahil olduğu Yüksek Sadakat ile 2011 yılı Eurovision yarışmasında ülkemizi temsil etti. Erkin Koray, Alpay, Aysun & Ali Kocatepe, Sibel Tüzün, Cemil Demirbakan, Cem Köksal, Gür Akad, Ogün Sanlısoy , GiTARiZMA, Objektif gibi önemli yorumcu ve gruplarla çalışmasının yanında “Davul Sohbetleri” adını verdiği workshop serisi ile davullar ve davulculuk hakkında sunumlar yapmaktadır.

Cengiz Demirci

Müziğe 1967 yılında ailesinin sahibi olduğu düğün salonunda başladı. Askerde bandoda görev aldı. 1979 ‘da girdiği İstanbul Belediye Konservatuvarı Şehir Armoni Orkestrası’ndan 2017 ‘de emekli oldu. İsmail Soyberk ile kurdukları grubu EVRiM, Modern Folk Üçlüsü, Okay Temiz, Erkut Taçkın, Metin Ersoy, Nükhet Duru, Semiha Yankı , Edip Akbayram gibi pop müziğimizin temelini atan sanatçılara ve Sertab Erener, Candan Erçetin, Harun Kolçak, Ahmet Kaya gibi 90’lar pop akımının öncü seslerine konserlerde, stüdyo kayıtlarında eşlik etti. “Davul çalmak hayatımdaki en güzel şey oldu…” diyen Cengiz Demirci de eski bir Ludwig kullanıcısıdır ve derin bir bilgi birikimine sahiptir.

İçerik özeti:

  • Almanya’dan ABD’ye göç eden müzisyenin oğulları Chicago’da bir davul mağazası açar
  • Değişen zaman, değişen müzik ve ihtiyaçlar davul setinin doğuşu, önemli icatlar, büyüme
  • Büyük Buhran ve finansal zorluklar Conn’a satılış
  • Eski isim yeni marka WFL ile küllerinden doğuş ve efsane olmaya giden yol
  • 50’ler ve Buddy Rich
  • 60’lar ve The Beatles
  • 70’ler ve Led Zeppelin
  • 80’ler ve Van Halen
  • Ludwig ürünleri yıllar sonra Türkiye’de, Ludwig anılarımız.
tr_TRTurkish