İtalyan psikolog Massimo Recalcati’nin Sonsuz Öpüşme: Aşk Üzerine Kısa Dersler adlı kitabı Telemak Kitap’tan çıktı

İtalyan psikolog Massimo Recalcati’nin televizyonda verdiği derslerden hareketle şekillendirdiği Sonsuz Öpüşme: Aşk Üzerine Kısa Dersler adlı kitabı Yunus Çetin’in çevirisiyle Telemak Kitap’tan çıktı.

Recalcati, edebiyat ve sanat tarihinden verdiği örneklerle, psikanalizi herkesin okuyabileceği ve istifade edebileceği bir şekilde icra ediyor. Yaygın psikolojik yaklaşımların bireyci tavrının aksine, ilişkileri içinde insanı önemsiyor, bağlılık, aile ve ‘biz’ üzerinden meseleyi ele alırken kapitalizmin ve bugünkü neoliberal versiyonunun yarattığı tahribatın insana ve ilişkilerine nasıl aksettiğini tartışarak, toplumsal bir okuma sunuyor.

​“Aşk üzerine ders vermek mümkün mü sahiden? Değil tabii ki. Aşkı açıklamak, onu bir kavrama indirgemek asla mümkün değil. Gelgelelim aşk hakkında konuşmak, aşk hakkında konuşmaya devam etmek mümkün ve gerekli. Öyle ki söz konusu aşk olduğunda, aşk hakkında konuşmaktan başka elimizden bir şey gelmediğini söylesek yeri. Tam da ne menem bir şey olduğunu bilmediğimiz için aşk hakkında bu kadar konuşuyoruz.”

tr_TRTurkish