The Afghan Whigs’in Yeni Albümü “How Do You Burn?” Yayında

The Afghan Whigs, grubun beş yıl aradan sonraki ilk albümleri “How Do You Burn?”ü yayımladı.

Solist Greg Dulli ve ekip, Eylül 2020’de albüm için kolları sıvıyor. Aradan geçen sürede ise solist Dulli, ortak yapımcı Christopher Thorn ve davulcu Patrick Keeler California’da, basçı John Curley Cincinnati’de, gitarist Jon Skibic New Jersey’de ve yaylı sazlarda Rick Nelson New Orleans’ta albümü uzaktan çalışarak bir araya getirmeyi başarıyor. Dulli bir basın açıklamasında kayıt süreci hakkında, “Sistemi kapattıktan sonra uçmaya başladık” diyor.

Grubun alternatif rock ve grunge temellerine oturan sert parçalar, duygusal balladlar, her şarkının yakaladığı farklı karakter ve ortaya çıkan bütünün sunduğu ahenk ile “How Do You Burn?”, grubun yeniden bir araya geldiği 2012’den bu yana çıkardığı en iyi albümü olarak gösteriliyor.

Albümün ismi “How Do You Burn?”ün ise şubat ayındaki vefatından önce albümdeki iki şarkıya geri vokalde katkıda bulunan merhum Mark Lanegan tarafından verildiği bilgisi de önemli detaylardan.

Kayıtlara katkıda bulunan diğer konuk isimler arasında, daha önce The Afghan Whigs’in 1998 albümü “1965”te şarkı söyleyen Susan Marshall, 2014 albümü “Do To The Beast” albümüne konuk olan Van Hunt ve 1993 albümü “Gentleman”daki “My Curse” şarkısında ana vokalleri yapan Marcy Mays yer alıyor.

Afghan Whigs’in bir önceki albümü 2017’deki “In Spades” olmuş, 2020’de ise Dulli, ilk solo albümü “Random Desire”ı paylaşmıştı.

tr_TRTurkish