artSümer bu sene Senkron’a Volkan Aslan’ın Yeterince Yer Vardı Fakat Su Yoktu başlıklı galerideki ilk kişisel sergisi ile katılıyor

.artSümer 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Senkron’da yer almaktan mutluluk duyar. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenecek sergi ve etkinliklerle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Senkron, video sanatını mercek altına alıyor. artSümer bu sene etkinliğe Volkan Aslan‘ın Yeterince Yer Vardı Fakat Su Yoktu başlıklı galerideki ilk kişisel sergisi ile katılıyor. 

Yedi videodan oluşan Yeterince Yer Vardı Fakat Su Yoktu, ateş metaforunu merkezine alarak, gündelik hayatın içine sızmış şiddet formlarının özneler üzerinde bıraktığı etkileri anlatır. Sergide yer alan döngüsel videoların her birinde, sanatçının önceki işlerinden aşina olduğumuz kırık porselen bibloların inceden inceye yandığına şahit oluruz. Figürinlerin üzerinde yanan ateş; bu kez imha eden, parçalayan, yıkıcı bir öğeden çok süregiden sinsi bir atalet duygusuna işaret eder.

Volkan Aslan (1982, Ankara) 2005 yılında Mersin Üniversitesi’nin Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Son kişisel sergileri arasında Sağlıcakla Kal, SALT Galata, İstanbul (2021); We Forget Because It Works, Galerie Paris-Beijing, Paris (2019); Beni vur! Beni onlara verme!, Pi Artworks, İstanbul (2018); Henüz Yaşanmamış Bir Gün, Pi Artworks, Londra (2014) ve Hatırlamayı Unutma, ARTER, İstanbul (2013) yer alır. Seçilmiş karma sergileri: Suyun Bildikleri, Pilot, İstanbul (2022); Here, There, Somewhere, Galerie Paris-Beijing, Paris (2021); Zevk Meselesi, Pera Müzesi, İstanbul (2021); Ardışık, SALT Galata, İstanbul (2021); Saat Kaç?, ARTER, İstanbul (2019); Under the Radar: 5533 at ISCP, International Studio & Curatorial Program, Williamsburg, New York (2018); Home Is Where The He{Art} Is?, Galerie Paris-Beijing, Paris (2018); 15. İstanbul Bienali, İstanbul (2017); Liman, İstanbul Modern, İstanbul (2017); Istanbul: Passion, Joy, Fury, MAXXI National Museum of 21st Century Arts, Roma (2015).

tr_TRTurkish