Beklenen Gün Geldi, Yeni Iron Maiden Albümü “Senjutsu” Yayında

Metal sahnesinin yeni albümü büyük coşku ve merakla beklenen gruplarının başında Iron Maiden gelir. Yeni albümle de bu gelenek bozulmadı ve son dönem iyiden iyiye kızışan bekleme süreci nihayet bugün dinleyicinin yeni Maiden şarkılarına kavuşmasıyla sonuçlandı.

1980 tarihli, grupla aynı adı taşıyan çıkış albümünden bu yana kırk yılı aşkın ilham verici kariyeriyle heavy metal evreninin lokomotif gruplarından olan Iron Maiden, yeni albümü “Senjutsu” ile huzurlarınızda.

Geçen temmuz ayı ortasında, altı yıl aradan sonra gelen ilk yeni Iron Maiden şarkısı “The Writing on the Wall” hayli başarılı bir animasyon müzik videosu ile paylaşılmış ve grubun maskotu Eddie’yi bir Samuray olarak karşımıza çıkarmıştı. Çok geçmeden de duyurusu ve detayları paylaşılan albüm, grubun on yedinci stüdyo albümü olarak geçiyor kayıtlara.

Albüm, 2019’un başlarında, grubun “Legacy of the Beast Tour”daki bir molası sırasında bas gitarist Steve Harris ve yapımcı Kevin Shirley ortak yapımcılığında Paris’te, Guillaume Tell Studio’da kaydedildi.

Harris kayıt mekanı seçimiyle ilgili olarak kurulumun ihtiyaçları için mükemmel olduğunu, eskiden bir sinema olan binanın yüksek bir tavana sahip olduğu için harika bir akustik ses imkanı sunduğunu söylemişti.

Albümü The Book of Souls’da yaptıkları gibi kaydettiklerini de söyleyen Harris, “Bir şarkı yazıp prova yaptık ve daha sonra her şey zihnimizde tazeyken hemen bir araya getirdik. Bu albümde çok karmaşık şarkılar var ve onları tam istediğimiz gibi elde etmek için çok uğraştık, bu yüzden süreç bazen çok zorluydu, ancak Kevin grubun özünü yakalamakta harika ve bence bu çabaya değdi! Sonuçtan çok gurur duyuyorum ve hayranların bunu duymasını sabırsızlıkla bekliyorum” diyordu.

Şarkıcı Bruce Dickinson da bir basın açıklamasında albümdeki şarkılarla ilgili olarak “çok çeşitli ve bazıları oldukça uzun” diyor ve ekliyordu, “Ayrıca, kulağa her zamanki tarzımızdan oldukça farklı gelen bir veya iki şarkı var ve Maiden hayranlarının şaşıracağını düşünüyorum – umarım iyi bir şekilde!”

Dickinson’ın da vurguladığı gibi şarkılar çeşitlilik ve çok renklilik taşırken olmazsa olmaz, grubun karakterini yansıtan, uzun uzun sindirilecek yapıya sahip şarkıların varlığı da her zaman olduğu gibi albümün yüzölçümünü, oksijen seviyesini ve omurgasını belirliyor. Grubun progresif kişiliğinin dümende olduğu albüm, dinleyiciye keşfedilecek birçok lezzetli detay ve Maiden evreninde çıkılacak 80 dakikalık bir serüven vadediyor.

Kapak grup fotoğrafı: John McMurtrie

tr_TRTurkish