Google’ın Blob Operası kendi şarkınızı yaratmanıza olanak tanıyor

Sanatçı David Li tarafından yaratılan etkileşimli enstrüman, farklı perdelerde ve seslerde dolaşma ve kendi müziğinizi yaratmak için kullanabileceğiniz dört animasyonlu blobby karakterine sahip.

Blob Opera gerçekten çok eğlenceli. Google Arts & Culture için David Li’nin yeni bir makine öğrenimi denemesi olan çevrimiçi etkileşimli bir enstrüman. Bununla kendi müziğinizi yaratırken kullanabileceğiniz dört animasyon blob karakteri var. Dört gerçek opera sanatçısı, bir tenor, bir bas, bir mezzo-soprano ve bir sopranonun sesleriyle eğitilen karakterlerin söyledikleri perdeyi ve sesleri kontrol edebiliyorsunuz. Siz onların sesleriyle oynadıkça, birbirleriyle uyum sağlıyorlar ve ortaya çıkan performansı kaydedip sevdiklerinize gönderebiliyorsunuz.

Enstrümanı oluşturmak için dört şarkıcı Christian Joel (tenor), Frederick Tong (bas), Joanna Gamble (mezzo-soprano) ve Olivia Doutney (soprano) saatlerce şarkı kaydettiler, ancak Blob Opera’da onların gerçek seslerini duymuyorsunuz ; bunun yerine makine öğrenimi modelinin ürettiği seslerden bir şarkıya ortaya çıkıyor.

görseller: David Li for Google Arts & Culture: Blob Opera (Copyright © Google Arts & Culture, 2020)

kaynak

tr_TRTurkish