Yeni Fontaines D.C Albümü “A Hero’s Death” Yayında

2019’un göz dolduran albümlerinden “Dogrel” ve bilhassa da buradan çıkan “Boys in the Better Land” gibi yılın en çok dinlenen şarkılarından biriyle zihnimize kazınan Dublin çıkışlı Fontaines D.C., yeni albümüyle huzurlarınızda.

Post-punk ekibinin “A Hero’s Death” isimli ve on bir şarkının yer aldığı albümü Partisan Records etiketiyle dinleyiciyle buluştu.

Grup üyeleri Carlos O’Connell, Conor Curley, Conor Deegan, Grian Chatten ve Tom Coll’un Dublin, The Liberties’de, İngiliz ve İrlanda Modern Müzik Enstitüsü’nde tanışmaları ve İrlanda şiiri ile Beat kuşağı şairlerine olan tutkularını keşfetmeleriyle yavaş yavaş temelleri atılan grubun, yeni albümü de yılın merakla beklenen yapımlarından.

Grubun önceki albümde de birlikte çalıştığı ve black midi, Bat for Lashes albümlerinde de imzası olan yapımcı Dan Carey’in Londra’daki stüdyosunda kaydedilen albümün, ilk albüme nazaran daha ağırbaşlı ve balladların da yer aldığı bir yapıya sahip olduğu vurgulanıyor.

Grubun, şarkı yazım sürecinde bu olgun enerjiyi güçlendirmek için Leonard Cohen ve The Beach Boys’un yanı sıra Beach House gibi çağdaşı gruplardan ilham aldığını söylemek, karşımızdaki albümün derinlerinde yatan atmosferin ipuçlarını ortaya koysa gerek.

Kapak Fotoğrafı: Ellius Grace

tr_TRTurkish