Gelenekselden Avangarda: “SO Duo” ve Dostlar

Sumru Ağıryürüyen (vokal, mandolin, klavye) ve Orçun Baştürk’ün (panduri, vokal, elektronikler) hayat verdiği SO Duo, iki müzisyenin gelenekselden avangarda farklı türlerdeki deneyim ve ilgilerini buluşturdukları eşsiz bir proje.

2016’dan bu yana, Türkiye ve Hollanda’da çeşitli festival ve mekanlarda, değerli müzisyenleri de konuk ettikleri konserlerle dikkat çeken ikili, 2018 Mayıs ayında ilk albümleri “Ay Ana”yı (Kalan Müzik), 2019 başında da Grammy ödüllü bansuri ustası Steve Gorn ile kaydettikleri üç şarkılık EP’leri “The Light”ı (BİLGİ Music Label) yayımladı.

Zaman zaman müzisyen dostlarıyla ruhlarını birleştirdikleri performanslarla da farklı ton ve renkleri bir araya getirmeye özen gösteren ikili, bu doğrultuda çoğu kez davulda Onur Başkurt ve klasik kemençe de Canfeza Gündüz’ün yer aldığı “SO Duo ve Dostlar” başlığıyla da konserler veriyor.

Siz de bu benzersiz deneyime ortak olmak istiyorsanız 23 Kasım Cumartesi Yapı Kredi Kültür Sanat’ta gerçekleşecek “SO Duo” ve Dostlar konserini kaçırmayın.

Detaylar için.

tr_TRTurkish