Kardeşlik, Adanmışlık ve Katıksız Metal Ruhu: Sinner’ın Yeni Albümü ‘Brotherhood’ Yayında

Alman heavy metal sahnesinin köklü gruplarından Sinner’ın yeni albümü ‘Brotherhood’ dinleyiciyle buluştu.

Grubun bir önceki, 2019 tarihli ‘Santa Muerte’ sonrası ilk yeni şarkılarının bünyemizde dolaşmaya başladığı yirminci Sinner albümü ‘Brotherhood’, Atomic Fire Records aracılığıyla yayında.

Albümün yapımcılığını kurucu solist/basçı Mat Sinner ve ortak yapımcılığını gitarist Tom Naumann üstlendi. Backyard Studios’ta Basi Roeder ve Apollo 13 Audio’da Mitch Kunz tarafından kaydedilen albümün miksaj ve mastering işlemleri ise Jacob Hansen tarafından Danimarka’daki Hansen Studios’ta yapıldı.

Tabii ki Mat Sinner için özel paragraflar açılmalı ve öyle ki metal müzik sahnesinin kahramanlarından biri olduğu saptaması tüm detaylardan önce belirtilmeli. Hem Sinner hem de diğer grubu Primal Fear ile üretkenlik ve güçlü duruşunu yıllara meydan okurcasına sürdürüyor Mat Sinner. Gerek bir önceki Sinner albümü ‘Santa Muerte’ gerekse 2020 tarihli Primal Fear albümü ‘Metal Commando’ ile son yılların en iyi metal albümlerine imza atan müzisyen için yeni albüm ‘Brotherhood’da da yeni bir zirve inşa ettiğini söylemek mümkün.

Akılda kalıcı marş misali nakaratlardan, eski usul dokunuşlar ve melodik sololar ile güçlü mikrofon başı işçiliği. Tümünü topladığımızda ve daha fazlasıyla birlikte ‘Brotherhood’u iç ferahlığıyla bir metalcinin baş ucu albümü listenize ekleyebilirsiniz.

Matt Sinner’ın 1982’de temellerini attığı grup yola nasıl çıktıysa yeni albüm ’Brotherhood’da da heavy metal tutkusu ve inancından en ufak ödün vermeden dinleyiciyi avucuna alacak enerjisiyle haykırıyor. Karakteristik keskin riffler, güçlü ve sert sound, baştan sona albümün damarlarında gezinirken, kırk yıllık bir hikâyeyi, kurucu Mat Sinner’ın metale adanmış ruhunu yansıtarak aktarıyor günümüze.

Peki, albüm hakkında Mat Sinner ne diyor? “Bu grubu bir arada tutan sıkı bir dostluk var. Bu dostluk olmadan, SINNER basitçe var olmayacaktı. Birbirimize aidiz ve bu albüm bunu ifade etmek içindir.”

tr_TRTurkish