2022 Yılın Manzara Fotoğrafçısı YArışmasını kazanan Muhteşem Görüntüler

Yılın manzara fotoğrafçısı yarışması fotoğrafçılık yoluyla manzarayla etkileşime ilham vermeyi amaçlıyor. Tüm kategorilerin kazananlarını aşağıda görebilirsiniz.

Sümsük Kuşları, Thomas Easterbrook – Genç fotoğrafçı siyah beyaz fotoğraf kazananı
1
“Cornwall sahilinin hemen açıklarında bir teknedeyken başımızın üzerinden uçan bu iki sümsük kuşunun fotoğrafını çektim. Etrafımızda çok sayıda sümsük kuşu dalışı yapıyordu – muhteşem bir manzara!”

Bahar Tavşanları, Thomas Easterbrook – Senin manzaran genç fotoğrafçı kategorisi kazananı
2
“Kahverengi tavşanların bu fotoğrafını bu yıl ilkbaharda Norfolk’ta çektim. Tavşanlar ıslak çayırda olmaktan keyif alıyorlardı ve biz de yaklaşık bir saat orada onları izledik.”

Fully Loaded, Kevin Williams – Şehir yaşamı kategorisi kazananı
3
“Felixstowe Limanı, Suffolk”

Bladerunner, Cal Cole – Genç fotoğrafçı şehir yaşamı kategorisi kazananı
4
“Bir kış gecesinde yeni inşa edilen gökdelenler”

Yaylalar, Jian Hui Mo – Genç fotoğrafçı klasik manzara kategorisi kazananı
5
“İskoçya, Glencoe’de tırmanırken, uzaktaki bu mavi sisi fark ettim ve manzarayı gizemle kapladı. Uzun lensime geçtim ve bu göl fotoğrafını çektim”

Loch Awe, Damian Waters – Manzarada yolculuk kategorisi kazananı
6
“Bu resmi, mekana varmadan önce kafamda tasarlamıştım ve Loch Awe’den trenin hareket saatini kontrol etmiştim. Tren rötar yaptı ve akşamın çok çabuk çökeceğini düşündüm, ama tren tam zamanında karanlıktan çıktı.”

Sisin için yel değirmeni, Itay Kaplan – İngiltere tarihi kategorisi kazananı
7
“İş için seyahat etmem gerekiyordu, bu yüzden gün doğumunu yakalamak için güne çok erken başlamaya karar verdim. Sis tahmininden dolayı yakınlardaki ünlü bir ormanlık alanı ziyaret etmeye karar verdim ama yolumda yürüyüş botlarımı unuttuğumu fark ettim, bu yüzden ormanlık alan işe yaramazdı. Neyse ki her zaman bir B planım var, bu yüzden bu güzel yel değirmenini ziyaret etmek ve bu fotoğrafı çekmek için yolculuğuma 10 dakika daha ekledim”

Oh! Deniz Salyangozu Yarışı, Simon Turnbull – Senin manzaran kategorisi kazananı
8
“Doğada küçük detaylar bulmayı seviyorum. Güzel Devon sahilinde dolaşırken bu sahneyi keşfettim. İlgi çekici çizgileri ve renkleriyle kaya oluşumu harika bir kompozisyon sağladı; deniz suları hikaye ve ilgi katıyor, olimpik bir yarış kızağı takımına benzeyen oyuntudan aşağı kayıyor”

Şafak Yansıması, Natasha Burns – Genç fotoğrafçı, genel kazanan
9
“Loch Creran, Argyll’de kış, şafak söküyor”

Bağlı Ruhlar, Paul Killeen – Siyah ve beyaz kategorisi kazananı
10
“Bu çok dokunaklı ve kişisel bir görüntü. Eşimin yakın bir arkadaşı ne yazık ki 2021’de vefat etti. Lynsey’e Ekim 2015’te beyin tümörü teşhisi kondu. Teşhis konulduğunda, aynı yıl Noel’i gördüğü için şanslı olacağı söylendi. Ancak Lynsey, 11 Nisan 2021’de ölmeden önce beş buçuk yıl boyunca kanserle cesurca savaştı. Bu görüntü, Lynsey’nin cenazesinin sabahı olan 14 Nisan 2021’de çekildi. Çerçevemde iki kuşun uçtuğunu görür görmez Lynsey ve kocası Simon’u hatırladım.”

Göğe Yükselme, Demiray Oral – Klasik manzara kategorisi kazananı
11
“Fırtınaların tahmin edildiğini biliyordum, bu yüzden güneş ışığı pencerelerinin yanında yollarını ve bunun ilgili hava durumu uygulamalarında nerede kırılacağını gördüğümde, gidip en sevdiğim yerlerden birinde bir gökkuşağının görünmesini beklemeye karar verdim. Olduğunda şaşırmasam da, önümde gelişenlere hala inanamıyordum. Gökkuşağının görüntüsü harikaydı ama Ejderha Sırtını süpüren ışık tam anlamıyla sansasyoneldi… Asla unutamayacağım heyecan verici bir öğleden sonraydı”

Kış mevsiminde Brecon, Will Davies – Genel kazanan
12
“Şafak güneş ışığı, Brecon Beacons’ta bir kış sabahını ısıtır. Bu görüntü, Brecon ve çevresindeki dağların muhteşem bir panoramasını sunan Pen-y-Crug tepesinden alınmıştır. Bu Aralık sabahı, güneş ışığı, bir kar fırtınasını kırarak sahneye harika bir sıcaklık ve renk patlaması ekledi. Güneşli alanları ve uzaktaki karlı alanları sıkıştırmaya yardımcı olması için bir telefoto lens kullandım.”

Daha fazlası için:  Landscape Photographer of The Year,  guardian

tr_TRTurkish