2022 Yılı Yakın Çekim Fotoğraf Ödüllerini Kazanan Muhteşem Görüntüler

Yılın Yakın Çekim Fotoğrafçısı (CUPOTY), yakın plan, makro ve mikro fotoğrafçılığın bir kutlamasıdır. Dünyayı yeniden ve farklı bir gözle görmemizi sağlayan görselleri sergilemek için oluşturulmuş küresel bir yarışmadır. Yarışmanın kazananlarını aşağıda görebilirsiniz.

1
Yarışmanın genel galibi olan bu fotoğraf, Kanada’nın Algonquin eyalet parkının kuzeyindeki bir sürahi bitkisi tarafından yenilen iki benekli semenderi gösteriyor.(Fotoğraf @ Samantha Stephens/Close Up Photographer of the Year)

2
Orta Avrupa’nın en büyük taşkın ormanı olan Macaristan’daki Gemenc ormanında su altından çekilen güzel bir sal örümceği.(Fotoğraf @ Boldizsár Szűcs/Close Up Photographer of the Year)

3
Genç fotoğrafçı ödülünü kazanan bu fotoğraf, Birleşik Krallık, New Forest’ta görülen kızböceğinin kanadının ayrıntılı bir çekimi.(Fotoğraf @ Nathan Benstead/Close Up Photographer of the Year)

4
İsveç, Mjältön’de kavurucu sıcak kayaların üzerinde zıplayan dişi bir örümcek. (Fotoğraf @ Gustave Parenmark/Close Up Photographer of the Year)

5
Kanat açıklığı 23 santimetreden fazla olan devasa bir atlas güvesi, Hindistan’ın Sirsi kentindeki bir areka cevizi çiftliğinde fotoğraflandı. (Fotoğraf @ Uday Hegde/Close Up Photographer of the Year)

6
Makro lensle çekilen bu fotoğraf, iki damla yağın birleştiği anı yakalıyor.(Fotoğraf @ Matt Vacca/Close Up Photographer of the Year)

7
Batı Sussex’teki Ebernoe kriket sahasında yakalanan, sabah çiği ve örümcek ağlarıyla donmuş kırmızı bir balmumu kapağı.(Fotoğraf @ Jeremy Lintott/Close Up Photographer of the Year)

8
Aruba adasında, deniz suyuna daldırılan ve küçük deniz suyu mercekleri oluşturan bir deniz pervanesi. (Fotoğraf @ Angelo Richardson/Close Up Photographer of the Year)

9
Tayvan’ın iç kesimlerindeki dağlarda küçük yavrulardan oluşan yuvasını koruyan yeşil bir kedi örümceği.(Fotoğraf @ Lung Tsai Wang/Close Up Photographer of the Year)

10
İsrail’deki Negev çölünde bir kum gekosunun bıraktığı izlerin yanında avını pusuya düşürmek için kendini kumla kaplayan bir yılan.(Fotoğraf @ Paul Lennart Schmid/Close Up Photographer of the Year)

11
Filipinler’deki Anilao’da okyanus yüzeyinin 90 metre altında tamamen karanlıkta çekilen larva formundaki mimik bir ahtapot. (Fotoğraf @ Pietro Cremone/Close Up Photographer of the Year)

12
Minik çiçekler şeklindeki karmaşık kapsüllere sahip bir şistidyum yosunu. Bu yosun sadece 1 mm genişliğindedir ve kayalarda veya betonda büyür. Bu görüntü, Ulleråker’de fotoğraflandı, İsviçre. (Fotoğraf @ Harald Cederlund/Close Up Photographer of the Year)

13
Alexanderplatz’da pizza ve döner kebap kırıntılarıyla ziyafet çeken sığırcıklar. Berlin, Almanya. (Fotoğraf @ Anton Trexler/Close Up Photographer of the Year)

Daha fazlası için: CUPOTYInstagram

tr_TRTurkish