2022 Dünya Kupasına Konteynerden Stadyum Projesi

Fenwick Iribarren Architects, yaklaşmakta olan 2022 Dünya Kupası için Doha’da inşa edeceği Ras Abu Aboud stadyumu için modifiye nakliye konteynırları kullanmayı planlıyor.

İspanyol mimarlık firmasının tasarımı, çıkarılabilir koltuklar, ayakta durulabilir alan ve tuvaletleri içeren 40 bin kapasiteli bir stadyum projesi.

The stadium, which will be one of eight venues for the 2022 World Cup, is located on the water.

Yapı ya taşınabilir ve başka bir yerde kullanılabilir ya da daha sonra birkaç daha küçük spor ve kültür mekanı haline getirilebilecek şekilde inşa edilecek. Fenwick Iribarren Mimarlık kurucularından Mark Fenwick, “Bu yenilikçi ve sürdürülebilir konseptin, dünya çapında stadyum geliştiricileri ve mimarları için yeni bir miras imkânı sunan, estetik açıdan hoşa giden mekânlar yapma kapasitesine sahip olmasını sağlayacağına inanıyoruz,” diyor.

Projenin amacı sadece inşaat maliyetini ve stadyumun karbon ayak izini azaltmak değil. Aynı zamanda insan hakları örgütlerinin de sıkı incelemesi altında olan, stadyum inşaatlarında çalışan göçmen işçilere yapılan muamelenin yarattığı görüntüyü düzeltme çabasının bir parçası olduğu da iddia ediliyor.

Ras Abu Aboud Stadyumu, yaklaşmakta olan 2022 Dünya Kupası için önerilen sekiz projeden biri. Seçilirse, turnuva başlamadan hemen önce bitirilmesi gerekiyor.

The stadium, which will be one of eight venues for the 2022 World Cup, is located on the water.

architecturaldigest.com

tr_TRTurkish