2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı Yarışmasından Muhteşem Fotoğraflar

Kraliyet Meteoroloji Derneği (RMS), Yılın En İyi Hava Fotoğrafçısı ödülünü kazananları açıkladı. En iyi fotoğralar arasında yıldırım çarpması ve fırtına görüntüleri çoğunluğu oluşturuyor. Gareth Mon Jones, Snowdonia’da altındaki vadiyi dolduran bir bulut inversiyonu görüntüsüyle genel kazanan oldu.

“Above My Expectations” Genel kazanan olan fotoğraf, kuzeybatı Galler’deki Snowdonia’da şafakta Gareth Mon Jones tarafından çekildi. (Fotoğrafı Gareth Mon Jones / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“The Power of Lightning”. Elena Salvai’nin Riomaggiore’deki sahilinde çektiği fotoğraf (Cinque terre, İtalya) ilk sırada yer aldı ve insanların favorisiudi. (Fotoğrafı Elena Salvai / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Snow Rollers in Wiltshire” Brian Bayliss, Marlborough yakınındaki bu doğal olayınıfotoğrafladı ve ikinci sırayı aldı. (Fotoğraf Brian Bayliss / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Spectacular Lightning Show over Trial Bay” Avustralya’nın Güney Batı Kayası yakınında çekilen bu Hugo Begg’in fotoğrafı, 17 yaş altı kategorisinde genel kazanan oldu. (Fotoğraf Hugo Begg / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Motorcycle Caught in the Snow” 17 yaşın altı ikincisi İran’ın bu kışlık görüntüsüyle Ali Bagheri oldu. (Fotoğraf Ali Bagheri / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Comin ta Getcha” Stu Short’un bu fotoğrafı, New Mexico’daki bir canavar süper hücreyle yarışan fırtına avcılarını gösteriyor ve görüntü kısa listesin başındaydı. (Fotoğraf Stu Kısa / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Exploding Wave” Owen Humphreys bu kısa listeye giren fotoğrafında, İngiltere, Tynemouth’taki iskeleyi döven azgın dalgaları yakaladı. (Fotoğraf: Owen Humphreys / PA / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Air” Steve Baker, İngiltere, Tunbridge Wells üzerindeki kar fırtınasını yakaladığı ve kısa listeye giren bu fotoğraf için bir dron kullandı. (Fotoğraf Steve Baker / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Barrier Rainstorm” Brian Denton’un İngiltere, Thames Barrier’e düşen yağmur görüntüsü de kısa listeye girdi. (Fotoğraf Brian Denton / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Cinnamon Rolls Cloud” Sun Bingyin, İzlanda’daki Jökulsárlón’da çektiği bu akşam görüntüsüyle kısa listeye alındı. (Fotoğraf Sun Bingyin / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Fichtelberg” Christoph Schaarschmidt’in Almanya’nın Fichtelberg dağında çektiği kış görüntüsü de kısa listeye alındı. (Fotoğraf Christoph Schaarschmidt / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Flood” Muhammed Moheimani, İran’ın kuzeyindeki Agqla kentinde sular altında kalmış bir yolun görüntüsüyle kısa listeye alındı. (Fotoğraf Mohammad Moheimani / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Rain in the City” Christine Holt kısa listeye giren fotoğrafını ABD Memphis’teki bir otobüsün camından çekti. (Christine Holt tarafından fotoğraf / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Pouring Down” Patrick Hochner, kısa listedeye giren bu fotoğrafta, Kyoto, Japonya’da mumlu ipek bir şemsiyle yürüyen bir geyşayı belgeledi. (Fotoğraf, Patrick Hochner / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“The Ship of Stranded” Kısa listeye giren bu görüntü, Tayvan’ın Kaohsiung sahil kentinde Fang Peng-Gang tarafından çekildi. (Fotoğrafı Fang Peng-Gang / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Morning Shadows” Chris Brown’ın Scotney kalesini görüntülediği (Kent, İngiltere) kısa listeye giren fotoğrafı. (Chris Brown tarafından fotoğraf / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Tempest” Kısa listede yer alan fotoğraf Newhaven, İngiltere’den Dan Portch tarafından çekildi. (Fotoğraf Dan Portch / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Apocalyptic” Kevin Juberg, ABD’nin Arizona eyaletinde fırtına sırasında yakaladığı bu panoramik görüntüsüyle kısa listeye alındı. (Fotoğraf: Kevin Juberg / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“The Supercell” Dennis Oswald Huge tarım arazisini görüntülediği ve kısa listeye alınmış bu fotoğrafı ABD’nin Oklahoma eyaletinde çekti. (Fotoğraf: Dennis Oswald / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)
“Mountain Cloud” Iain Afshar’ın Fransa Alpleri’ndeki merceksi bir bulut formasyonu görüntülediği fotoğraf da kısa listedekiler arasındaydı. (Fotoğraf Iain Afshar / 2019 Yılın Hava Fotoğrafçısı / RMetS)

The Royal Meteorological Society

designyoutrust.com

tr_TRTurkish