“1971: Müziğin Her Şeyi Değiştirdiği Yıl” Belgeselinden Fragman Geldi

Önümüzdeki günlerde gösterime girecek “1971: The Year That Music Changed Everything” isimli belgesel dizisinden fragman paylaşıldı.

David Hepworth’un “Never a Dull Moment: 1971 the Year That Rock Exploded” isimli kitabından esinlenilen sekiz bölümlük diziden paylaşılan fragmanda, Marvin Gaye’nin “What’s Going On” şarkısı ile açılıyor.

Çoğu bu yıl 50 yaşına giren albümleri olan Joni Mitchell, Aretha Franklin, The Rolling Stones, John Lennon, Bill Withers, Elton John, Graham Nash, Bob Marley, Alice Cooper ve döneme damgasını vuran daha birçok sembol isimin konser görüntüleri yer alıyor. Makaradan makaraya bantlar, konserler ve stüdyo seansları ile müziklerinin bugün hala nasıl yankılandığını yansıtıyorlar.

Yapım aynı zamanda karşı kültür sonrası döneme ve siyasi ve sosyal kargaşaya da değiniyor. Arşiv görüntüleri protestolar ve kanun yaptırımlarının çatıştığını gösterirken, Angela Davis ve James Baldwin ortaya çıkıyor. Klipte Baldwin, “Bu kadar ileri gidebilirsek daha da ileri gidebiliriz,” diyor, Gil-Scott Heron ise ekliyor: “Her şeyden kurtulduk ve daha güçlü çıktık.”

“1971: Müziğin Her Şeyi Değiştirdiği Yıl” 21 Mayıs’ta Apple TV + ‘da gösterime giriyor. “Amy” ve “Senna” isimli yapımlarla tanınan Oscar, BAFTA ve Grammy ödüllü Asif Kapadia ile James Gay-Rees, David Joseph vee UMG’den Adam Barker ile birlikte diziyi yönetiyor ve yönetici yapımcı olarak görev alıyor.

Rollingstone.com

tr_TRTurkish