161
Views

Strah, üçüncü teklisi “Eller Kilit” ile 31 Ekim’de yeniden dinleyici karşısında.

Lin Records etiketiyle yayımlanan parçada gitar’da Ozan Doğan Ariz, bas gitar’da Murat Çopur, davul ve vokalde Ediz Hafızoğlu yer alıyor. Parçanın söz, müzik ve düzenlemesi Ediz Hafızoğlu’na ait.

“Eller Kilit”, 12 Ocak 2024 tarihinde Pençe-Kilit Operasyonu sırasında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 9 askerin ardından onlara, ailelerine ve bu acıyı ruhunun derinliklerinde hisseden insanlara yazıldı.

Ediz Hafızoğlu, bu parçayı “evlerinde oturup çaresizce haberleri izleyenlerin sessiz çığlığı” olarak tanımlıyor.

Minimal bir düzenleme ve güçlü bir vokal anlatımıyla ilerleyen şarkı, savaşın ve kayıpların sıradanlaştığı bir toplumsal düzende, sessizliğe mahkûm edilmiş kitlelerin duygusunu taşıyor.

“Pençe kilit evde / Oturuyoruz yine” dizeleriyle hem bireysel hem de kolektif bir ağıt haline gelen “Eller Kilit”, Strah’ın protest duruşunu en yalın haliyle ortaya koyuyor.

Strah, daha önce yayımladığı teklilerinde olduğu gibi bu parçayla da dinleyicisini konfor alanının dışına çıkarıyor; öfke, yas ve sessizlik arasında gidip gelen bir yüzleşmeye çağırıyor.

“Eller Kilit” – 31 Ekim 2025 itibariyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

ROTKA TV YAYINLARINI YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Makale Etiketleri:
·
Makale Kategorileri:
MANŞET · MÜZİK