Hayalindeki Karavanı Kendi Yaptı

Antalya’nın Finike İlçesi’nde panjur ustası 46 yaşındaki Yaşar Ertan, sahilde gördüğü fabrika yapımı karavanı beğenmeyerek, daha iyisini yapabileceğini düşündü ve 3 aylık çalışma sonunda kendi karavanını yaptı.

Hayalindeki karavanı nasıl yapmaya karar verdiğini anlatan Yaşar Ertan, “Senelerdir düşünüyordum; malzemesini nasıl bulurum, bir karavan yaparım diye. Sahilde 3,5 metrelik bir karavan gördüm. Sahibinden rica ederek, içini inceleme fırsatı buldum. Karavanın üstünde bir firma ismi yazıyordu. Yani karavan fabrikasyondu. İncelediğimde de genelde ahşap ağırlıklı malzemeler kullanılmış, kapısına baktığımda da bildiğimiz hırdavatçıdan alınma kapı menteşesi kullanılmıştı. Ayrıca camlar su almasın diye de üstüne muşamba yapmışlar. O gün karar verdim. ‘Ben yaparsam bundan daha iyi yaparım’ dedim ve başladım” dedi.

2

Test Sürüşü 2 Ay Sürdü

Ertan sözlerini şöyle sürdürdü; “Ertesi gün Turunçova sanayisinde hurdacıdan Renault flash marka araca ait bir dingil buldum. Karavanın iskeletine de uydu. Eş, dost, arkadaşlar sanayiden yardım edenler oldu. Kimi kaynağını yaptı. Mobilyacı arkadaşım mobilyasını yaptı. İskeletini oluşturduktan sonra gerisi kolay oldu. Aracı yürütmem, test sürüşü yapmam 2 ay sürdü. Tam anlamıyla karavanı tamamlamam 3 ayı buldu. Ama halen içini kendi zevkime göre döşediğim için ufak, tefek eklemeler yapıyorum. Yapabilir miyim, yaptım.”

9

Kendi Elektriğini Üretiyor

Karavanın özelliklerinde de bahseden Yaşar Ertan, “3 kişilik olan karavanımın dışını dayanıklı bir malzeme olan alüminyum kompozit ile kapladım. Karavanın içinde ise yatak, oturma grubu, malzeme dolapları, televizyon, buzdolabı, ocak, su deposu, tuvalet ve lavabosu var. Hemen hemen her şeyini kendi ellerimle yaptım. Ayraca karavanımın tavanında güneş paneli var. Güneş enerjisiyle kendi elektriğini üretip, depolayabiliyor” şeklinde konuştu.

11

Çekme tipi karavanı 11 bin liraya mal eden Ertan, karavanıyla ilk tatilini geçtiğimiz hafta yaptı.

tr_TRTurkish