Haftanın Kitaplığı – 13 Ağustos 2018

Okuyacak çok kitap var seçmek zor diyorsanız yeni çıkan kitaplar arasından yaptığımız derlemeye bir göz atabilirsiniz.

BU ÖLÜMSÜZ – ROGER ZELAZNY

Bu Ölümsüz, Dünyayı Yeniden Hayata Döndürebilir mi?

Neil Gaiman ve George R. R. Martin’in akıl hocalarından biri olan Roger Zelazny’nin kaleme aldığı Bu Ölümsüz adlı roman, yıllar sonra yeniden bu kez İthaki Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Bu Ölümsüz’de dünya kıyametten sonra artık daha üstün uzaylılar tarafından yalnızca turistik amaçla kullanılan bir yer haline gelir. Radyasyondan dolayı pek çok mutantın yaşadığı gezegende gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan tek ölümsüz yaşar. Roger Zelazny, hayatta kalan tek ölümsüzün macerasını anlatıyor.

BİR MAYIS GÜNÜ BIRAKIP GİTTİN BENİ – YANNIS RİTSOS

Cevat Çapan’dan Yannis Ritsos Şiirleri

Çağdaş Yunan şiirinin önemli şairlerinden biri olan Yannis Ritsos’un şiirleri, Cevat Çapan’ın yıllar içinde yaptığı çevirilerden oluşturduğu derlemesi Bir Mayıs Günü Bırakıp Gittin Beni, yeniden Kırmızı Kedi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Ritsos, 20. Yüzyıl Yunan şiirinin karakterini oluşturan şairlerden biri. Seferis, Kavafis gibi büyük ustaların yazdıkları şiirlerde oluşturdukları “Grek” olmak yaklaşımının karşısında “Rum olmak / Rumyosini” ile yalın bir anlatımla ve arı Yunancayla duruyor. Sözleriyle tüm dünyaya, içindeki tüm unsurlarla hayatı kucaklamayı öğütlüyor Ritsos.

​Cevat Çapan’ın yıllar içinde farklı gazete, dergi ve başka yayınlara yaptığı Ritsos çevirilerinden derlediği bu kitapta Herkül Millas’ın Ritsos’la yaptığı ve bu topraklara dair çok şey söyleyen söyleşisi de yer alıyor.

SÖYLE HAYALET, ŞARKINI SÖYLE – JESMYN WARD

Amerika’nın Tarihini Aralayan Hayaletler

Jesmyn Ward’ın ırk, aşk, hayat, dostluk ve ergenlik üzerine kaleme aldığı romanı Söyle Hayalet, Şarkını Söyle, Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

​Ward’ın çok ödüllü romanı Söyle Hayalet Şarkını Söyle, Amerika’nın güneyinde siyahi bir ailenin yoksulluk, ırkçılık, çaresizlikle yoğrulmuş öyküsünü şiirsel bir dille anlatıyor. Beyaz babasının yokluğunda ergenliğin, yoksulluğun ve hiç olmayan bir annenin acısını yaşayan 13 yaşındaki Jojo; beyaz kocasına duyduğu tutkulu aşk ve uyuşturucu arasında gidip gelen anne Leonie; ve şarkı söyledikçe hem bu yoksul ailenin hem de Amerika’nın tarihini aralayan hayaletler.

UNUTKANLIK BORULARI DALGINLIK KANALLARI – NİLAY ÖZER

Unutkanlık Boruları Dalgınlık Kanalları

Nilay Özer’in kaleme aldığı, Eren Caner Polat resimleriyle eşlik ettiği Unutkanlık Boruları Dalgınlık Kanalları, unutkan çocuk okurlar için Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

​Özer, bu kitabında sürekli eşyalarını kaybeden 8-10 yaş grubu çocuklara sesleniyor. Hep eşyalarınız mı kayboluyor? Aradığınızı bir türlü bulamıyor musunuz? O zaman bu kitabı mutlaka okumanız gerek! Kim bilir, belki sizin de evinizin altından unutkanlık boruları ve dalgınlık kanalları geçiyordur. Ve orada hiç tahmin etmediğiniz bir hayat sürüyordur.

DÜŞÜŞ ÖYKÜLERİ – ONUR CANSIZ

Düşüş Öyküleri

Onur Cansız’ın hayal kırıklıklarının, yitip giden hayatların, değişmeyen yazgıların peşinden giden öykülerinden oluşan kitabı Düşüş Öyküleri, Dedalus Yayınları etiketiyle yayımlandı.

​Cansız, Düşüş Öyküleri’nde Adana’nın insanlarını anlatıyor, Büyük Saat, Kazancılar Çarşısı ve Ulu Camii gibi şehrin en eski mekânlarını mesken tutuyor kendine.

tr_TRTurkish