Çin merkezli stüdyo MAD, 1725 tarihli geleneksel bir Pekin avlusunu, 90lı yıllara ait modern bir binaya ve tasarladığı “Courtyard Kindergarten” anaokuluna entegre ederek restore ediyor. Bu projede bina stillerinin birleşimi ve mekânın çok boyutlu kullanımı, Çin’in mirası koruma felsefesinin yeni çizgisine uygun.

Yapılar ayrıca, çocukların tarihi, eski ve yeni mekânların doğasını anlamalarında da pusula görevi yapıyor. Bu şekilde, çocuklara hem çevrelerini nesnel bir şekilde anlamaları hem de hayal gücü ve eğitim için bir alan sağlanıyor.

Aslında, çatının canlı renklere sahip yüzeyleri çocukların hayal gücünü kolayca harekete geçirebilir. Arazi heykelciliğiyle tamamlanan alan, gölgelikteki hoş bir manzaraya ek olarak oyun ve dinlenme için de mükemmel bir ortam yaratıyor.

Yeni binanın çocuklara öğretebileceği başka bir ders ise doğanın korunması. Kompleks, onları yok etmek yerine antik ağaçların etrafında tasarlandı. Bu, sağlıklı ve yeşil kent yaşamına adanmışlığı gösteren cesur bir adım. Anaokulunun avlusu, eski ile yeninin bir arada yaşayabileceği gösteren Çin mimarisindeki yeni bir yaklaşımın başlangıç işareti gibi.

popartcity.net