Yeni Rammstein Albümüne Adım Adım

Alman endüstriyel metal devi Rammstein cephesinde bir süredir kıpırtılar var.

Topluluk, daha önce kesin tarih verilmemekle birlikte 2019’un başlarında yayımlanması planlanan yeni stüdyo albümü üzerinde son dokunuşları gerçekleştiriyor.

2009 tarihli “Liebe Ist Für Alle Da” sonrası yayımlanacak ilk Rammstein albümünün mix aşamaları için Aralık ayı ortalarında Amerikalı yapımcı Rich Costey ile Los Angeles’ta stüdyo seanslarını başlatacak topluluk adım adım yeni albüme doğru yol alıyor.

Kasım ayı sonunda kendi solo grubu Emigrate ile “A Million Degrees” başlıklı üçüncü albümünü yayımlayacak gitarist Richard Z. Kruspe, yaklaşan Rammstein albümüyle ilgili gururlu olduğunu söylerken, kaydın neredeyse tamamlandığını ancak bazı son rötuşların yapılacağını ifade ediyor. Melodik açıdan daha zengin bir albüm olduğunu belirten gitarist, yeni albümün, son yıllarda Rammstein denince yalnızca sahne şovlarını ön plana çıkaranlara iyi bir cevap olacağını, müzikal anlamda bir adım daha ileri gidildiğinin altını çiziyor.

Henüz kesin bir yayın tarihi ve herhangi başka bir detay verilmezken bundan önceki açıklamalarda geçen 2019’un ilkbaharında yeni Rammstein albümüne kulak vermemiz mümkün olacak gibi görünüyor.

Topluluk geçtiğimiz günlerde 27 Mayıs’ta Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde başlayıp 23 Ağustos’ta Viyana’da sona erecek bir Avrupa turnesinin duyurusunu yapmıştı.

tr_TRTurkish