Bir Neslin Çocukluğu Bu Filmle Geri Dönüyor: The Odyssey

Fransız sualtı kâşifi ve okyanus fotoğrafçısı Jacques Cousteau efsanesi hakkındaki The Odyssey, Jérôme Salle tarafından yazıldı ve yönetildi. Filmin oyuncu kadrosunda Lambert Wilson, Audrey Tautou ve yükselen yıldız Pierre Niney yer alıyor.

1946 yılı yazı ve Cousteau ailesi sıcak Akdeniz kıyısında güzel evde mutlu bir şekilde yaşıyor – gündüzleri dalıyor, geceleri yıldızları seyrediyorlar. Ama Cousteau sürekli macera özlemi içindedir, oğulları Philippe ve Jean-Michel’i yatılı okula gönderir ve yeni aldığı teknesi Calypso ile dünya okyanuslarına açılmak üzere hazırlıklara başlar.

10 yıl sonra, Philippe, idolü olan babasıyla bir araya geldiğinde onu değişmiş buldu. Şimdi, denizaltı şehirleri inşa etme ve insanlara solungaçlar takma gibi megalomanyak hayalleriyle bir uluslararası şöhretti.  Bu çılgınca koşuşturma içinde Jacques, bu işlemlerin ve kirliliğin çok sevdiği su altı dünyasını nasıl harap ettiğini göremiyordu. Baba ve oğul arasındaki çatılma kaçınılmazdır ve trajedi Calypso’yu vurur.

The Odyssey 12 Ekim’de vizyona girecek.

tr_TRTurkish