2023 Yılın Çevre Fotoğrafçısı Maurizio di Pietro oldu

Binlerce fotoğrafçı, 2023 Yılın Çevre Fotoğrafçısı (EPOTY) yarışmasına fotoğraflarını sundu ancak birinciliği kazanan İtalyan Maurizio di Pietro oldu. Karasineklerin bir besin kaynağı olarak olanaklarını test eden bir deneyi gösteren büyüleyici görüntüsü, ona yarışmanın 16. edisyonunda genel ödülü kazandırdı.

CIWEM ve WaterBear tarafından başlatılan ve Nikon tarafından MPB ile birlikte sunulan ve Arup tarafından desteklenen yarışma, amatör ve profesyonel fotoğrafçılara dünyamızın karşı karşıya olduğu acil çevresel zorlukları yansıtacak bir platform sağlıyor. İlginç bir şekilde, bu yılın kategori kazananlarının çoğu, Bangladeş, Arjantin ve Hindistan gibi iklime duyarlı ülkelerden geldikleri için kendilerini ön saflarda buluyor. Ülkelerinin şu anda karşı karşıya olduğu mücadeleler hakkında farkındalık yaratmak için kameralarını kullanıyorlar.

kapak görseli:

Maurizio di Pietro’nun “Kara Asker Sinek Yetiştiriciliği (I)”.
Kazanan, Yılın Çevre Fotoğrafçısı.
“Torino Üniversitesi’ndeki yenilikçi bir böcek gıda deneyi, Kara Asker Sineklerinin yarının dünyası için bir besin kaynağı olma potansiyelini değerlendiriyor.”

Kazanan fotoğrafların tamamını aşağıdaki linklerden görebilirsiniz.

Environmental Photographer of the Year: Website | Instagram

tr_TRTurkish