2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nden İlk Fotoğraflar: Dilek Uyar iki fotoğrafıyla dikkat çekiyor

2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nde katılımlar başladı ve organizatörler bir kez daha toplanan fotoğraflardan bir seçkiyi paylaştılar. Bu yılki yarışmada genişletilmiş bir gençlik yarışması programı, yeni bir genel çevre kategorisi ve iki yeni ödül var: Latin Amerika Profesyonel Ödülü ve Çin Ulusal Öğrenci Ödülü. Açık yarışmaya katılımlar 7 Ocak 2020 tarihine kadar kabul edilecek. Buradaki başlıklar fotoğrafçılar tarafından yazıldı.

Koyun Sürüsü. Açık, Hareket kategorisi. “Türkiye’nin Bitlis ilinde bir koyun sürüsünün zorlu ve tozlu yolculuğu.” (F. Dilek Uyar, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Açık, Sokak Fotoğrafçılığı. “Bir evin avlusu. Dire Dawa, Etiyopya, 2019. ”(Andrea Torrei, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Kutup Tilkileri. Açık, Doğal Dünya ve Vahşi Yaşam. (Tracey Lund, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Oradan aşağı in. Açık, Doğal Dünya ve Vahşi Yaşam. “İsmini bilmediğim bir bitkinin yaprakları üzerinde bir çift peygamber devesi” (Ruben Perez Novo, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Işık ve Gölge. Açık, Sokak Fotoğrafçılığı. “Şanlıurfa arkeoloji müzesi önünde bir manzara.” (F. Dilek Uyar, 2020 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri)
Kulübe. Aç, Portre “Kulübenin esin perisi.” (Sergio Aparicio Okobé, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Yüksek köy yolunda. Açık, Peyzaj. “Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nda iki hafta geçirdim, hiçbir şey yolda olma hissini tam olarak yakalayamadı ve şaşırtıcı manzarayla çevrili bu fotoğraftan başka.” (Patrick Lau, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
İlk ışıkta Apollo. Açık, Doğal Dünya ve Vahşi Yaşam. “Apollo uçmaya hazırlanırken ilk ışıkta yakalandı.” (Chris Ellison, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Rothko Berg. Açık, Peyzaj. ”Dikdörtgen buzdağı, sudaki gölgesi ve üzerindeki efekti ekleyen gökyüzü ile Mark Rothko soyut resmini hatırlattı. Bu birliktelik de muazzamdı, ancak ölçek görüntüden anlaşılmıyor.” (Robert Bolton, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Yerli adam. Açık, Portre “Bu fotoğraf Varanasi’nin izinde çekildi.” (Rajat Tiwari, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Tütsüleme Çalışması 1. Açık, Seyahat. “Kadın, tütsü üretmenin ilk adımı olan tütsü çubuklarını kurutuyor. Vietnam’da. ”(Khanh Phan, 2020 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri)
Clavadista. Aç, Hareket. “Bir yüzücü suya atladıktan sonra. Fotoğraf Huasteca Potosina bölgesindeki bir havuzda çekildi. ”(Bardo Andrés Lira Mendoza, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Anlam. Açık, Mimari. “Tasvir edilen bir nesne bildik şeklini ve anlamını kaybettiğinde ne olur?” (Alexander Vorobyov, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Kumaş Yarmak Açık, Seyahat. “Bu fotoğraf, Çin’in Dazhai Köyünde çekildi. Kadın, Yao azınlığının bir üyesi. Görüntü bir pencereden gelen ışıkla çekildi. ”(Stephen Wallace, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Mainstream’den. Açık, Hareket. “Eğimden zevk alan büyük bir kayakçı grubu; kendi yoluna gitmeyi tercih eden biri hariç. kayakçılar teleferik istasyonundan başladı. Fotoğraf İsviçre Alpleri’nde, 2019 kışında çekildi. ”(Peter Svoboda, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Başlıksız. Açık, Doğal Dünya ve Vahşi Yaşam. (Yung-sen Wu, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Açık, Sokak Fotoğrafçılığı. “Bir Oromo kızı topla oynuyor ve bir Harari kadını yoldan geçiyor. Harar, Etiyopya, 2019. ”(Andrea Torrei, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Paralel. Açık, Hareket. “Bu fotoğraf, gemi bir köprüye paralel hareket ederken çekildi.” (Victor Gui, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Küçük Konferans Açık, Doğal Dünya ve Vahşi Yaşam. “Kral penguenleri.” (Arne Jansen, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Açık, Doğal Dünya ve Vahşi Yaşam. (Hannes Paulmichl, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Açık, Doğal Dünya ve Vahşi Yaşam. “Tonga’da fotoğraflanan kambur balinalar.” (Yang Cao, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)
Ölü Ağaçlar Aç, Peyzaj. “2019 yılında Türkiye’de fotoğraflandı.” (Jason Zhan, 2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri)

daha fazlası için: Sony World Photography Awards

tr_TRTurkish