2018 Dünya Kupası’nın son stadyumu da tamamlandı

Rusya, turnuvanın başlamasına 45 gün kala tüm stadyumlarını hazır etti.

Maçların yapılması için açılacak son mekân, ülkenin güneydoğusunda bulunan yaklaşık bir milyon nüfuslu Samara şehrinde bulunuyor.

Yeni Samara Arena, 45 bin kapasiteli bir yapı olup, orijinal bütçesi 225 milyon dolar olarak belirlendikten sonra gecikmeler ve maliyet aşımlarıyla mücadele etti. Nihai maliyet kamuya açıklanmamış olsa da, bazı uzmanlar Samara Arena’nın reel bütçesini 320 milyon dolar olarak tahmin ediyor.

Yapımdaki gecikmeler, hükümet yetkilileri ve stadyum müteahhitleri arasındaki maliyet konusundaki anlaşmazlıklardan kaynaklanıyor. Aradaki fark çoğunlukla stadyumun karmaşık çatı tasarımı yüzündendi ve bu da, Samara’nın uzay endüstrisindeki başarıyı yansıtacak bir alan yaratmayı hedeflemesinden kaynaklanıyordu.

Uçan bir daire gibi görünmesi gereken uzay temalı stadyum inşa etmeyi kapsayan sözleşme,  dört yıl önce kurulmuş bir bölgesel şirketle yapılmıştı.
Mekânın şeffaf kubbesinin, gece şehrin siluetini aydınlatacak karmaşık bir kiriş seti içermesi gerekiyordu, ancak yarı saydam kubbe, sonunda bir metal ile değiştirildi ve diğer köşeler kesildi.

Tamamlanan Samara Arena, Rusya’daki 12 Dünya Kupası stadyumunun en büyüğü. Bu yaz FIFA Dünya Kupası sırasında toplam altı maça ev sahipliği yapacak.

fotoğraf:http://piarena.ru/

tr_TRTurkish