1987 Yılında Balonla Havaya Bırakılan Not Bulundu

30 yıl sonra ve 300 mil uzaklıkta…

Yakın zaman önce bir akşam, Steve White, Batı Pennsylvania’daki evinin civarında akşam yürüyüşü için dışarı çıktığında, Mayıs 1987 tarihli, lamine edilmiş bir kâğıt parçası buldu. Kağıttaki notta, üçüncü sınıf öğrencisi Brenda Walters’dan bir mesaj vardı. Walters notu bir balona bağlamıştı ve bulan kişinin, Doğu Leroy, Michigan’daki ilkokuluyla temasa geçmesini istiyordu.

Doğu Leroy, batı Pennsylvania’dan 300 mil uzakta ve güney Michigan’nın merkezine yakın bir yer. Brenda Walters’ın notuyla 30 yıl önce göğe bırakılan balonun Pennsylvania’ya doğru uçması gerekiyordu; Notu orada birinin bulmasını bekliyordu.

White, notu Facebook’a paylaştı ve Doğu Leroy yakınlarındaki topluluğu anılarını taramaya başladı. Birçok kişi, 1987’de okullarındaki doğaya balon bırakma geleneğini ve Bayan Bennett adlı öğretmenin 3. sınıf sınıfını hatırlıyordu. Brenda Walters’ı hatırlamaksa biraz daha zor oldu. Eski bir öğrenci, Facebook’ta “Ben bu adı hatırlıyorum,” yazdı. Bir başkası “Bana da tanıdık geliyor, diyor ama tam da emin olamıyordu.

Sonunda, not Brenda’nın oğluna kadar ulaştı ve oğlu notu ona gösterdi ve çok yakında da Brenda çocukluk anısına kavuşacak.

 

tr_TRTurkish