1848 yılında, Robinson Ailesi’nden ilham alan ağaç ev kabareler

Fotoğraflar, yüzyılı aşkın bir süre önce, şehirden uzakta ve yüksek ağaçlar arasında büyüleyici yaz akşamları yaşamak için Paris’e komşu köy Le Plessis-Piquet’de çekildi. Restoran sahibi Joseph Gueusquin, 1848’de Le Grand Robinson’u kurduktan sonra, “guinguettes” denilen açık hava dans salonları, ağaç ev kabarelerine dönüştü.

The Swiss Family Robinson’da tanımlanan ağaç evden alınan ilhamla tasarlanan bu eşsiz tesiste ziyaretçiler, yemek yemek için kestane ağaçlarının dallarına çıktı. Yıllar içinde rakip girişimciler de aynı yolu denediler, daha yüksek ağaçlara yapılar kurdular.

Bu yüzden Gueusquin, 1888 yılında, müşterilerinin orijinal ağaç evlerde hizmet aldığını belgelemek maksadıyla  yeni ağaçlık guinguettesin ismini “Le Vrai de Arbre Robinson” olarak değiştirmek zorunda kaldı.

1909 yılına gelindiğinde kasaba, altmış yıl boyunca  popülerliğini borçlu olduğu ağaç evler sebebiyle adını Le Plessis-Robinson olarak değiştirdi. Günümüzde Paris banliyösündeki ağaç barlarından hiçbiri kalmadı (sonuncusu 1976’da kapılarını kapattı), ancak ağaçların zirvesindeki unutulmaz eğlenceler birkaç panoda yaşamaya devam ediyor.

thisisclossal.com

tr_TRTurkish